Відкрите звернення УСПП, Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану до структурованих організацій бізнесу України, інститутів громадянського суспільства

Facebook Поділитись
Відкрите звернення  УСПП, Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану  до структурованих організацій бізнесу України, інститутів громадянського суспільства

Умови, в яких зараз знаходиться Україна, вимагають від нас єдності та взаємодії в кожному аспекті нашого суспільного та економічного життя. Третій рік повномасштабної агресії рф проти України, війни на виснаження ресурсів ставить перед нами невідкладне завдання забезпечити стабільність та самодостатність української економіки. Це не просто питання економічного розвитку, це питання національної безпеки та майбутнього нашої держави.

Щоб досягти успіху, ми повинні консолідувати зусилля влади, бізнесу та громадянського суспільства. Діалог, партнерство, довіра, ефективна співпраця - це ключові принципи, які мають бути втілені в дії, а не лише задекларовані в спільних заявах та документах.

Стандарти верховенства права, рівності всіх перед законом, поваги держави до громадянина і один до одного, прозорої судової, правоохоронної системи мають бути безумовно дотримані, адже вони є основою демократичної держави – кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Ми стояли і продовжуємо стояти на принципах партнерства і підтримки зусиль Верховної Ради України, Офісу президента, Кабінету Міністрів України, спрямованих на забезпечення обороноздатності України, розвитку її економіки, ділового та інвестиційного клімату, стимулювання національного виробника, підвищення платоспроможності внутрішнього ринку, трансформації сировинної моделі виробництва та експорту в індустріально-інноваційну.

УСПП та Антикризовий штаб, як багато із вас, безумовно підтримали ініціативу Президента України щодо запуску економічної платформи «Зроблено в Україні», поглиблення співпраці держави та підприємців, та підписали відповідну спільну Заяву із Урядом України. Разом із представниками аналітичних структур, представників промисловості, профспілок, Уряду, парламенту ми вже розпочали напрацювання конкретного Плану заходів із реалізації платформи «Зроблено в Україні».

На фоні цього ми вперше за всі 32 роки нашої діяльності зіткнулися із безпрецедентною ситуацією: спробою блокування роботи УСПП і Антикризового штабу з боку деяких представників Секретаріату КМУ.

Вважаємо такі дії неприпустимими, особливо зараз, коли ми всі повинні працювати єдиним фронтом задля перемоги над російським агресором та збереженням Держави Україна.

Попри ці виклики, наша робота щодо підтримки національних виробників, експортерів, залучення інвесторів в проєкти із відновлення інфраструктури, житлового фонду, промислових підприємств тощо, виконання вищезазначених Указів Президента України, спільної Заяви з Урядом триває.

Ми цінуємо вас, наші партнери, та закликаємо вас об’єднувати зусилля й надалі і підтримати Український союз промисловців і підприємців, Антикризовий штаб у боротьбі із односторонніми провокативними діями окремих представників урядових структур.

Наша єдність та спільна робота є найкращим захистом від зовнішніх загроз, внутрішніх протиріч  та запорукою успіху нашої країни.

Давайте разом зробимо все можливе для перемоги України, її подальшого процвітання як вільної, конкурентоспроможної, заможної держави.

Слава Україні та нашим захисникам.