На пропозиції бізнесу Уряд повторно повертається до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних

Facebook Поділитись
На пропозиції бізнесу Уряд повторно повертається до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних

Уряд України працює над вдосконаленням системи електронного бронювання військовозобов'язаних через платформу "Дія". Ця ініціатива вже другий раз – з 2023 року -виходить на старт, пише Forbes.

За більш збалансовану в контексті потреб оборони і економіки, але у той же час прозору систему бронювання працівників послідовно виступає Український союз промисловців і підприємців.

Зокрема, ще в червні минулого року за наполяганням УСПП Мінекономіки разом із Мінцифри та Генштабом активізували роботу щодо цифровізації процедури бронювання (умовна назва єБронювання) для того, щоб прибрати суб’єктний вплив на прийняття рішень та їх терміни.

Тоді прогнозувалося втілення ідеї електронного бронювання ще восени 2023 року, втім, ініціативу не було до кінця реалізовано.

Антикризовий штаб стійкості економіки в умовах воєнного стану, УСПП постійно моніторили ситуацію та повторно надали експертні пропозиції Уряду. Деякі із них було втілено в життя – зокрема, до загальної суми податків підприємств, що бронюють своїх фахівців, враховується ЄСВ.

«На часі прозорий і оперативний процес бронювання підприємствами фахівців і організація службових відряджень. Розуміючи пріоритетність мобілізаційних завдань Міноборони, УСПП закликає підтримати роботу критично важливих підприємств України, експортерів», - наголосили в діловому союзі.

"Це буде швидкий і зрозумілий процес для бізнесу", — зауважила в коментарі Forbes перша віцепремʼєрка та міністерка економіки Юлія Свириденко.

Нагадаємо, УСПП та Антикризовий штаб розпочали комплекс заходів із реалізації ініціативи Президента «Зроблено в Україні», а також спільної Заяви Уряду та бізнес-асоціацій  по пожвавленню національної економіки.