Тендер на будівництво вітрового парку в Чорногорії

Facebook Поділитись

Міністерство економіки Чорногорії оголосило тендер на оренду земельної ділянки «Браїчі» (муніципалітети Будва і Бар) з метою будівництва вітрового парку мінімальною потужністю 70 МВт. Згадана земельна ділянка  (детальний опис додається – Tabela 1. Katastarski podaci zemljišta u vlasništvu Države Crne Gore) перебуває у власності держави. Якщо проект будівництва вітропарку вимагатиме використання додаткових ділянок, які не належить державі, їх загальна площа не може перевищувати 20% ділянки «Браїчі», а правовідносини регулюватимуться Законом про експропріацію. Земля здається в оренду терміном на 30 років. Орендар зобов’язаний побудувати вітряну електростанцію потужністю 70 МВт. Мінімальна ціна річної оренди – 0,05 євро/м2 і коригуватиметься щорічно відповідно до рівня інфляції.

У тендері мають право взяти участь вітчизняні та іноземні юридичні і фізичні особи, а також консорціуми, які мають досвід роботи у сфері будівництва вітропарків потужністю 500 МВт або більше, досвід роботи у будівництві вітроенергетичних об’єктів, зокрема, однієї вітряної електростанції потужністю 50 МВт або більше, а також середньорічний валовий дохід понад 100 млн. євро або еквівалент в іншій валюті за останні 3 фінансові роки (2016, 2017, 2018).

Звіт про результати вимірювання і дослідження потенціалу вітру буде надіслано всім заінтересованим учасникам, які придбають тендерні документи. Учасник зобов'язаний підписати Угоду про оренду землі з Чорногорією і компанією, яка здійснила аналіз потенціалу вітру. Держава не несе відповідальності за достовірність інформації, поданої в «Звіті про результати потенціалу вітру». Ціна тендерної документації (5 тис. євро) сплачується на банківський рахунок у бюджет Чорногорії: 832-978-76 з назвою «На тендерну документацію в рамках публічного тендеру на довгострокову оренду землі, яка перебуває у власності держави Чорногорія, з метою будівництва вітропарку на ділянці «Браїчі» - муніципалітетів Будва і Бар». Тендерну документацію можна придбати найпізніше за 15 календарних днів до закінчення терміну подачі заявок на участь у тендері. Всі пропозиції мають бути подані чорногорською мовою або іноземною мовою із засвідченим в установленому порядку перекладом на чорногорську мову. Крім того, учасник тендеру повинен представити банківську гарантію на суму 100 тис. євро терміном дії до 31.01.2020.

Термін подачі заявок – до 11.00 (за київським часом) 11.10.2019. Пакет документів має бути доставлено фізично за адресою: Ministarstvo ekonomije, Rimski trg 46, 81000 Podgorica, Crna Gora.

Тендерні пропозиції будуть відкриті 11.10.2019 о 12.00 (за київським часом) у приміщенні Міністерства економіки Чорногорії (Rimski trg 46, Подгориця). Учасник тендеру чи його представники мають право бути присутніми на відкритті тендерних пропозицій.

Додаткові роз’яснення можна отримати за електронною адресою: brajici@mek.gov.me.

Додаток