Десятки об’єднаних організацій бізнесу, промисловців і роботодавців, волонтерська спільнота підтримали УСПП, роботі якого намагається перешкодити Секретаріат КМУ

Facebook Поділитись
Десятки об’єднаних організацій бізнесу, промисловців і роботодавців, волонтерська спільнота підтримали УСПП, роботі якого намагається перешкодити Секретаріат КМУ

Деякі чиновники Секретаріату Кабміну намагаються дестабілізувати роботу найстарішої та однієї з найбільш відомих ділових організацій України – Український союз промисловців та підприємців.

Формальним приводом стало рішення Управління адміністративними будинками Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КСУ про непродовження розміщення УСПП в його головному офісі на Хрещатику, 34, аргументуючи це потребами урядового апарату (Управління є балансоутримувачем приміщення).

Поруч з тим, сусідні поверхи зазначеного будинку зайняті комерційними структурами, а сам Кабмін оголосив про наміри скорочення міністерств на третину, відповідно, і великої кількості держслужбовців, що вивільнить багато площі.

Попри те, що УСПП об’єднує компанії, які генерують до 80% ВВП України, напряму співпрацює із Європарламентом, Єврокомісією, Представництвом ООН в Україні, міжнародним бізнесом зі 100 країн світу, діловою організацією «Бізнес в ОЕСР» тощо, а також є партнером Уряду України, ВРУ, РНБОУ, Нацбанку, підписантом спільної з КМУ Заяви про поглиблення діалогу держави і бізнесу, це не особливо хвилює деяких чиновників з урядових структур.

Більше того, рішення про непродовження розміщення головного офісу УСПП були представлені в ультимативній формі напередодні важливих заходів, які проводить діловий союз в рамках реалізації ініціативи Президента України – економічної платформи «Зроблено в Україні». Йдеться про засідання Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану, який вже 2 роки діє під егідою УСПП для напрацювання рішень по підтримці стійкості українських виробників, експортерів і економіки в цілому під час війни. До його роботи долучені народні депутати, КМУ, Офіс президента, РНБОУ, профспілки, експертні і наукові інституції України, роботодавці і профспілки.

На підтримку УСПП до органів державної влади вже звернулися чинні народні депутати, колишні Президенти України, низка прем’єр-міністрів різних періодів з проханням віднайти рішення, яке б не суперечило законодавству, не приводило до бюджетних втрат, водночас зберегло б стабільну роботу Українського союзу промисловців і підприємців.

Своє слово сказала і бізнес-громада України: відкрите звернення до Президента України на захист УСПП підтримали десятки об’єднань організацій бізнесу, роботодавців, великі галузеві асоціації, волонтерська спільнота. Серед них - Торгово-промислова палата України, Федерація роботодавців України, Федерація профспілок України, Укрлегпром, Союз хіміків, Конфедерація будівельників України, Будівельна палата України, Федерація металургів України, Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України, Укроліяпром, Спілка малих, середніх та приватизованих підприємств України, Асоціація фермерів і приватних землевласників, «Укрзовніштранс», Українська військова варта, Українська жіноча варта та багато інших.

УСПП звернувся із судовими позовами по вирішенню ситуації з подальшим розміщенням головного Офісу на Хрещатику в рамках чинного законодавства, тому попереджає Управління адміністративними будинками Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КМУ та конкретних посадовців, які опікуються цим питанням, про відповідальність за односторонні дії провокативного характеру, які загрожують зривом важливих заходів – засідання Антикризового штабу, зустрічам із європейським бізнесом – потенційними інвесторами в економіку України та проєкти з її відновлення.

Звернення