Для виробників з УСПП – унікальний антисептик

Facebook Поділитись
Для виробників з УСПП – унікальний антисептик

Ключова лабораторія проблем профілактики професійної захворюваності, розробки та оцінки засобів захисту працюючих та регламентів їх використання під егідою УСПП пропонує членам союзу препарат «Мікростат™» ( ТУ У 20.4 – 41972832 – 001:2020) – унікальний антисептик, дезінфекційний засіб пролонгованої дії на основі фракції основної діючої речовини – полігексаметиленгуанідина гідрохлориду (ПГМГ-ГХ) з молекулярною масою 500 – 10 000 Да.

Дослідженнями встановлені висока ефективність ПГМГ-ГХ як дезінфектанту широкого спектру дії, здатного знищувати патогенні бактерії та  віруси, в тому числі віруси поліомієліту, гепатиту, SARS-CoV-2 в концентраціях 0,001% і забезпечувати пролонгований (від 6 до 72 годин) дезінфекційний ефект.

Препарат «Мікростаттм» застосовується для здійснення примусових та профілактичних дезінфекційних заходів, проведення поточної та заключної дезінфекції.

Область застосування препарату «Мікростат™» включає, проте не обмежується, обробку та дезінфекцію рук, знезараження гаджетів, одягу, посуду, меблів, інших побутових предметів, будь-яких поверхонь вдома, в офісі, громадських закладах, спеціалізованих організаціях та установах,  у виробничих приміщеннях, обробку обладнання, транспортного складу, салонів автомобілів тощо.

Профілактична обробка та дезінфекція рук здійснюється шляхом нанесення 3-5 мл засобу чи його відповідного робочого розчину (0,1 % за діючою речовиною) на суху шкіру з подальшим його розтиранням. За необхідності (сильне забруднення) кількість засобу або його концентрація може бути збільшена (проте не більше 1% за діючою речовиною). Важливо забезпечити повне розтирання засобу, особливо останньої порції (сумарний час розтирання – 1 хв.).

Дезінфекцію об’єктів здійснюють способами протирання, миття з використанням щіток або губок, занурення, замочування, білення, фарбування, лакування у відповідності з режимами, наведеними в Методичних вказівках із застосування засобу «Препарат Мікростат™».

Допускається нанесення засобу дезінфекційного «Препарат Мікростат™»  на поверхні в приміщеннях (підлога, стіни, двері тощо), а також на тверді меблі,  тару, транспортні засоби (як ззовні, так і в середині) способом обприскування.

 

Звертатися членам УСПП:

 НДІ ПВ «УКРВОДОКАНАЛПРОЕКТ»,

директор Роман Олексійович Білик, моб. тел.: + 38 096 246 42 62;

 E-mail: ukrvodokanalproekt@gmail.comromanbilyk35@gmail.com