Делегація УСПП відвідала Сумщину: передали медичне обладнання і обговорили питання модернізації систем оповіщення

Facebook Поділитись
Делегація УСПП відвідала Сумщину: передали медичне обладнання і обговорили питання модернізації систем оповіщення

Делегація Українського союзу промисловців і підприємців відвідала Сумщину, де обговорила нагальні питання модернізації систем оповіщення, прикордонної інфраструктури, а також відновлення медичних закладів із головою Сумської ОВА Володимиром Артюхом. 

Представники ділового союзу та його партнерської організації (Благодійного фонду «СТАРТЮА») передали першу партію гуманітарної допомоги медзакладам області (3 дефібрилятори-монітори LifePak 20 та 3 монітори пацієнта GE B105/B125). Апарати передані Білопільській лікарні та Сумському кардіодиспансеру.

У складі делегації – віце-президенти УСПП Сергій Устінов та Ніна Тараненко, радник президента УСПП Михайло Новицький, член УСПП, волонтер Лілія Хорошкіна, волонтер Олександр Дивніч.

Український союз промисловців і підприємців має значний досвід співпраці із міжнародними фінансовими установами (ЄБРР, Світовим банком та ін.), а також курує проекти із відновлення школи і дитячого садочку на Київщині, фінансовані Урядом Литви.

Відтак, діловий союз розглядає можливість сприяння в залученні грантових коштів та міжнародної технічної допомоги на потреби відновлення медичної інфраструктури Сумської області.

«Враховуючи масштаби руйнувань, завданих російським агресором, а також обстріли з боку ворожої країни, що тривають, необхідно конкретизувати концепцію побудови нових лікувальних закладів або ж відновлення пошкоджених», - відмітили представники УСПП.

Український союз промисловців також пропонує залучити міжнародну технічну допомогу по фінансуванню встановлення систем оповіщення європейського виробництва. УСПП довгий час тісно співпрацює з польською компанією Digitex, яка є одним зі світових лідерів в даній царині. Наприклад, відповідне обладнання у Польщі та Литві забезпечувала саме ця компанія. В Україні системи Digitex  вже реалізовані в таких містах, як Львів, Вінниця, Луцьк і Хмельницький, а 20 лютого 2022 року за сприяння УСПП була встановлена така система оповіщення і в Одеській області. Її перевагами є автономність (працює навіть за відсутності електричного живлення) та довговічність (кілька десятиліть).

Володимир Артюх погодився, що це питання є актуальним для Сумщини.

Також під час зустрічі йшлося про адаптацію польського досвіду з інтеграції сучасних безпекових рішень щодо охорони державного кордону. Минулого місяця віце-президент УСПП Сергій Устінов провів попередні перемовини із польськими партнерами щодо можливості реалізації в Україні пілотного проєкту із впровадження безпекових рішень на кордоні з країною-агресоркою рф. Йдеться про системи раннього моніторингу, інформування тощо. Поляки інтегрували такі системи у прикордонні із Білоруссю.

 Пілотний проєкт з даними технологіями може бути реалізований в Сумській області, якщо буде ініційований з боку Держагентства із відновлення, Держприкордонслужби тощо.

Володимир Артюх відмітив, що з боку УСПП завжди були конкретні дії, відтак, співпраця по означеним вище темам триватиме.