Перелік програм підтримки підприємців під час війни

Facebook Поділитись
Перелік програм підтримки підприємців під час війни

Через війну і руйнування окупантами цивільної, транспортної, виробничої інфраструктури чимало промисловців і підприємців, аграріїв опинилися у важкому становищі. Релокацію у безпечні регіони на даний момент завершило трохи більше 700 компаній. Хтось намагається продовжувати, де це можливо, діяльність на прифронтових (контрольованих Україною) територіях. Падіння в галузях становить від 15% до 70%.

Всіх об'єднують спільні проблеми: брак обігових коштів, подорожчання і утруднення  логістики. Поза тим, існують програми мікро- і макропідтримки бізнесу (державні програми та гранти проєктів міжнародно-технічної допомоги). Також зараз час для тіснішої кооперації між українськими виробниками та європейськими, адже були остаточно зняті митні і логістичні бар'єри.
Рада бізнес-омбудсмена представила нову брошуру з програмами підтримки бізнесу під час військових дій. Завантажити її можна за посиланням: https://bit.ly/3B38FJB.
 
Закликаємо підприємців активно користуватися можливостями, які пропонує держава, наші західні партнери. Наша мета - утримувати економічний фронт стабільним, створювати продукцію, експортувати, мати достатню кількість робочих місць в Україні.