Пропозиції Антикризового штабу щодо покращення логістики українського експорту

Facebook Поділитись
Пропозиції Антикризового штабу щодо покращення логістики українського експорту

21 липня відбулося чергове засідання Антикризового штабу, присвячене покращенню транспортної логістики в умовах обмежених можливостей експорту під час воєнного стану. 

Участь у заході взяли представники Верховної Ради України, Офісу Президента України, міністерств, АТ «Укрзалізниця»,  структурованих об’єднань та організацій  промисловців, підприємців, роботодавців, експертних, проектних та наукових установ.  

За підсумками обговорень прийнято документ, який спрямовано на адресу глави держави, уряду і парламенту ( в додатку).

Про що йдеться в рішенні Антикризового штабу.

Складність логістики, несприятлива ринкова кон’юнктура на зовнішніх ринках і зростання  внутрішніх витрат через подорожчання енергоресурсів (електроенергія за рік підвищилася в ціні більш як на 60%, природний газ – більш як у 2 рази), а також липневе  70-відсоткове підняття тарифів «Укрзалізниці» на вантажні перевезення наразі позначається на процесі відновлення економічній діяльності вітчизняних підприємств провідних експортоорієнтованих секторів.  

Інтеграція економіки України з країнами Євросоюзу вимагає формування логістичних маршрутів у західному напрямку, що потребує модернізації залізничної інфраструктури України та у взаємодії із міжнародними партнерами залізничної інфраструктури у суміжних країнах.

Додаток