Скільки коштує підроблена краса?

Facebook Поділитись
Скільки коштує підроблена краса?

Український бізнес про зацікавленість в сертифікації продукції 

Верховна Рада України 9 грудня прийняла в цілому Закон про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів.

Завезені через “сірі” схеми товари, якість яких ніяк не контролюється - ціла проблема для нашого ринку.

Український бізнес - від галузі будівельних матеріалів - і до косметологічної сфери - всі говорять про потребу перевірки якості продукції, її сертифікатів, впровадження технічних стандартів тощо.

Пропонуємо вашій увазі статтю, підготовлену компанією-членом УСПП - ТОВ “Гранд Косметик” про ситуацію в їх сфері.

Сніжана Ляшко, директор ТОВ “Гранд Косметик”

 

Чим небезпечна підроблена косметика?

Протягом останніх років на ринку косметичних засобів відбулося помітне зростання продажів підробленої продукції відомих брендів.

Через високий попит та велику конкуренцію серед онлайн-магазинів, пропозицій придбати «сірий» товар за більш «солодкими» цінами стає дедалі більше.

На жаль, підробка не завжди очевидна, особливо, коли клієнт щойно отримав товар. При первинному огляді більшість візуальних ознак може збігатися – шахраї навчилися з точністю копіювати пакування товару і навіть штрих-коди.

І лише після нанесення косметичного засобу й тривалого користування ви можете зрозуміти, з чим насправді маєте справу.

Як правило, найчастіше підробляють продукцію «преміум» та «люкс» сегментів, серед яких є і професійні засоби для вирішення певних естетичних проблем шкіри.

І, якщо ви придбали підроблені парфуми або декоративну косметику, шкода для здоров`я можлива, але може стати більш серйозною загрозою при використанні підроблених засобів догляду за шкірою.

Реакція шкіри на певні компоненти може бути непередбачуваною: висипи, пігментація, опіки та серйозні алергічні реакції.

Важливо знати, що підроблена косметика не перебуває під контролем Міністерства Охорони Здоров’я або FDA (Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів), тому нейтралізувати небажані наслідки після її використання, зазвичай, досить складно.

 

Як перевірити, чи є косметика оригінальною?

Якщо ви придбали товар імпортованого бренду, на ньому має бути унікальний батч-код, який містить інформацію про країну-виробника, термін придатності, номер партії та ін.

Компанії-дистриб`ютори, які мають право реалізовувати товар певного бренду в Україні, надають всі необхідні документи для підтвердження якості продукції, так само, як і їх офіційні партнери.

Для компаній-дистриб`юторів захист інтересів їх клієнтів є вкрай важливим, адже через підробку продукції страждає не лише репутація бренду.

Для того, щоби офіційно імпортувати та реалізовувати товар того чи іншого бренду в Україні, необхідно мати офіційний Договір з виробником, а також витратити значні ресурси на доставку даного товару в Україну, сплатити необхідні податки та збори, забезпечити належну якість зберігання та пакування товару.

Через те, що шахраї мають можливість завозити на територію України підроблений товар, який не пройшов належну перевірку, а також без сплати необхідних податків, страждає також і економіка нашої країни, разом з безпекою та здоров`ям наших громадян.

Компанія ТОВ «Гранд Косметик», яка є офіційним дистриб`ютором брендів професійної косметики – Obagi Medical, Gerard’s, Dr.med. Christine Schrammek, - закликає всіх нас бути пильними та не купувати продукцію даних брендів у «сірих» інтернет-магазинах, які не є партнерами компанії та реалізують товар невідомого походження.

Обов`язково перевіряйте інформацію про офіційних постачальників брендів, а також партнерів компанії-дистриб`ютора. Пам`ятайте, що якісна та оригінальна продукція від бренду зі світовим ім`ям, яка є безпечною для здоров`я та дає бажаний результат , не може бути надто низькою. Адже для того, щоби омріяні продукти для вашої краси потрапили на полиці магазинів та онлайн-вітрини у законний спосіб, необхідно витратити значні ресурси – а це також впливає на вартість товару.

Обираючи той чи інший засіб для догляду, звертайте увагу не лише на його ціну, а й на цінність даного продукту для вас, адже справжня краса та здоров'я – безцінні.