Суд заборонив урядовим структурам перешкоджати статутній діяльності УСПП

Facebook Поділитись
Суд заборонив урядовим структурам перешкоджати статутній діяльності УСПП

Господарський суд м.Київ задовольнив заяву Українського союзу промисловців і підприємців про забезпечення позову та заборонив Управлінню адміністативних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КМУ і самому департаменту вчиняти будь-які дії, які перешкоджають УСПП користуватися своїм офісом на Хрещатику, 34. У тому числі заборонено створювати фізичні перешкоди у доступі працівників громадської організації до їхніх робочих місць.

Нагадаємо, що вже кілька місяців тривають спроби названих урядових підрозділів всіляко заблокувати, у тому числі і фізично, роботу УСПП і діючого під його егідою Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану. Це суттєво ускладнює діяльність організації та практично поставило під загрозу зриву важливі міжнародні заходи із європейськими інвесторами та релевантними діловими організаціями ЄС і США. Незважаючи на такі брутальні дії Управління, діловий союз продовжує допомагати українському бізнесу, за цей час вирішивши не один десяток проблемних кейсів підприємництва з податковою, регуляторними органами. Окрім того, УСПП відкрив у Варшаві Фундацію, яка буде опікуватися залученням інвесторів в проєкти із відновлення України, курує кілька проєктів з Міжнародною організацією праці тощо. На підтримку ділового союзу виступили всі потужні бізнес-асоціації, галузеві організації, роботодавці, представники Національної академії наук тощо. Більше тут.

УСПП, будучи однією з найпотужніших ділових громадських організацій України, об’єднуючи сотні підприємців та промисловців, діє виключно в правовому полі, завжди наголошуючи на потребі посилення верховенства права, рівності всіх перед законом.

Відтак, ми вітаємо рішення суду, яке є важливим кроком до встановлення справедливості та захисту прав ділової спільноти.

“Це рішення підкреслює важливість верховенства права та об'єктивності судової системи України. Ми завжди прагнули вирішувати питання в правовому полі і будемо продовжувати відстоювати цивілізований підхід у комунікаціях з урядовими підрозділами та сподіваємося на відповідне зворотне ставлення," - прокоментував президент УСПП, голова Антикризового штабу, співголова Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолій Кінах.

УСПП продовжуватиме свою діяльність, сприяючи розвитку української економіки та підтримуючи своїх членів у цей непростий час.