Україна на найближчі 10 років - наймасштабніший ринок будівництва в Європі: інтерв'ю з Костянтином Салієм

Facebook Поділитись
Україна на найближчі 10 років - наймасштабніший ринок будівництва в Європі: інтерв'ю з Костянтином Салієм

На відновлення України від наслідків російської агресії знадобляться 500 млрд. доларів. Про це заявила віце-президент Світового банку Ганна Бьєрде. У комплексному Плані відновлення України, презентованому в Лугано, оціночна вартість заходів перевищує 750 млрд.

Атаки рф на цивільну інфраструктуру, житловий фонд країни щодня тільки збільшують обсяг збитків.

Важливо розпочинати проєкти із відбудови інфраструктури вже зараз, адже йдеться про забезпечення стабільної роботи багатьох секторів економіки і життя громадян.

Виробники будматеріалів значно постраждали від війни. Тепер в прискореному режимі вони мають відновити логістику в бік Євросоюзу та освоїти нові ринки.

Серед проблемних питань – відсутність європейського маркування продукції, гостра потреба в коштах.

Чи вистачить потужностей національних виробників для відбудови, що чекає ринок нерухомості в 2023 році – про ці та інші питання ми спілкувалися із президентом Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів  Костянтином Салієм.

Нагадаємо, УСПП та Всеукраїнська спілка підписали відповідний меморандум та домовилися координувати зусилля щодо поліпшення ділового клімату, систем коректного обліку вітчизняних виробничих потужностей, уникнення недобросовісних проявів зовнішньої конкуренції на ринку України.