Управління адміністративних будинків Секретаріату КМУ ігнорує судові рішення та продовжує фізично блокувати роботу УСПП

Facebook Поділитись
Управління адміністративних будинків Секретаріату КМУ ігнорує судові рішення та продовжує фізично блокувати роботу УСПП

Господарський суд м. Києва, нагадаємо, ухвалив забезпечення позову УСПП та заборонив Управлінню адміністативних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату КМУ і самому департаменту вчиняти будь-які дії, які перешкоджають діловому союзу користуватися своїм офісом на Хрещатику, 34. У тому числі заборонено створювати фізичні перешкоди у доступі працівників громадської організації до їхніх робочих місць.

Попри це, представники вказаних урядових структур продовжують вчиняти названі дії, таким чином ігноруючи рішення суду.

Відтак, 13 серпня відкрито виконавче провадження про негайне виконання Управлінням і Департаментом Секретаріату КМУ вищезазначеного рішення суду.

Окрім того, такі дії представників урядових структур підпадають під кримінальну відповідальність за «умисне перешкоджання законній діяльності громадської організації» (ст. 170 Кримінального кодексу України).

«Надзвичайно прикро, що посадовці не дотримуються принципу верховенства права, ігноруючи судові рішення, які є основою правової держави. Урядовці повинні продемонструвати повагу до рішень суду та забезпечити виконання їхніх вимог без затримок і перешкод. Ми закликаємо відповідні органи та посадовців вжити термінових заходів для вирішення цієї ситуації і повернення УСПП доступу до їхнього офісу на Хрещатику, 34. Лише через дотримання правових норм та принципів можна забезпечити стабільність і справедливість у нашому суспільстві», - прокоментували в УСПП.

Також в діловому союзі очікують на відповідну реакцію судової, правоохоронної системи, а також Кабінету Міністрів України на порушення законодавства посадовцями урядових структур та невиконання судових рішень, що загрожує не тільки законним правам УСПП, але й загальному іміджу державних інститутів, євроінтераційному шляху України.

«Закликаємо до термінових і дієвих заходів для забезпечення правопорядку, виконання судових рішень та недопущення подальшого ігнорування законодавства з боку державних службовців. Подальші затримки чи бездіяльність можуть мати серйозні наслідки для правового середовища та бізнес-клімату в Україні», - підсумували в Українському союзі промисловців і підприємців.