Відбулася зустріч представників сторін профспілок і роботодавців НТСЕР

Facebook Поділитись
Відбулася зустріч представників сторін профспілок і роботодавців НТСЕР

Цього тижня відбулась двостороння зустріч керівництва СПО репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок, СПО сторони роботодавців на національному рівні та координаторів сторін у складі Національної тристоронньої соціально-економічної ради. Обговорювали  актуальні соціально-економічні питання, у тому числі -  в рамках виконання доручень Прем’єр-міністра України Д.А. Шмигаля за результатами зустрічі у форматі тристороннього соціального діалогу від 7.10.2021 р. та Генеральної угоди на 2019-2021 рр.

 ЗУС12

Від сторони профспілок взяли участь Осовий Г.В., Шубін О.О., Бубняк В.М.,Тулей П.П., Колосюк Г.В., Жугаєвич Я.В., Коваль В.М., Андреєв В.М., від сторони роботодавців – Кінах А.К., Біленький О.Л., Яворський О.О.

Відкриваючи зустріч, співголова НТСЕР від профспілкової сторони, голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий проінформував про проведену роботу профспілками у зв’язку з реалізацією вимог учасників Всеукраїнської попереджувальної акції протесту та направлені до секретаріату НТСЕР пропозиції профспілкової сторони до проектів рішень комітетів Національної ради з відповідною аргументацією по кожному пункту вимог.

За участі Голови НТСЕР, Анатолія Кінаха, сторони обговорили активізацію діяльності Національної тристоронньої соціально-економічної ради, вже проведені спільні засідання комітетів з підготовки матеріалів до першого засідання Нацради за участі Президента України, а також проведення у стислі терміни засідань комітетів та Президії НТСЕР з розгляду зазначених у вимогах профспілок питань, за результатами яких буде направлено консолідовану позицію сторін Кабінету Міністрів України.

 ЗУС1

СПО об’єднань профспілок звернувся до Міністерства фінансів України щодо проведення на виконання п.2 доручення Прем’єр-міністра України додаткових консультацій з профспілками по проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» за участі СПО сторони роботодавців.

Також прийнято рішення звернутись від Національної тристоронньої соціально-економічної ради до Прем’єр-міністра України з пропозицією проведення окремої зустрічі з розгляду питання щодо підтримки вітчизняних виробників в умовах зростання цін на енергоносії.

 ЗУС11

Сторони поділяють необхідність продовження побудови конструктивних взаємовідносин з Верховною Радою України, погодження дій з питань вдосконалення трудового законодавства, діяльності фондів соціального страхування, зокрема звернутись від Національної тристоронньої соціально-економічної ради до Голови Верховної Ради України з пропозиціями щодо співпраці та укладення відповідного Меморандуму.

Обговорюючи питання чинної Генеральної угоди на 2019-2021 рр., сторони підтримують необхідність найближчим часом внесення змін та доповнень до неї та продовження терміну дії на 1 рік, а також підведення у березні-квітні 2022 року підсумків її виконання та початку переговорів з укладення нової.

 ЗУС13