Удосконалення податкового законодавства

Facebook Поділитись
Удосконалення податкового законодавства

В рамках Програми діяльності Кабінету Міністрів України, схваленої постановою Верховної Ради України від 27.02.2014 р. № 799-VII, Міністерством фінансів України сформовані основні засади реформування податкового законодавства,  представлені в проекті Основних напрямів бюджетної політики на 2015 рік. Концептуальні засади реформування податкового законодавства передбачають підготовку нової редакції Податкового кодексу України та внесення змін до його чинної редакції з метою стабілізації фінансової ситуації, бюджетної децентралізації, адаптації національного податкового законодавства до законодавства ЄС.

У зв’язку з цим повідомляємо, що на виконання доручення Міністра фінансів України, що надано на Апаратній нараді Міністерства фінансів України 08.04.2014 р., протокол №5, в рамках підготовки нової редакції Податкового кодексу України проводиться збір пропозицій бізнесу та громадськості за такими напрямками:

  1. Концептуальні пропозиції щодо впорядкування та удосконалення окремих податків і зборів для визначення доцільності подальшого внесення відповідних змін до податкового законодавства.
  2. Пропозиції до чинних норм Податкового кодексу України щодо їх удосконалення.
  3. Пропозиції щодо оптимізації та удосконалення адміністрування податків і зборів.

Прошу Вас висловити свою позицію та бачення процесу удосконалення податкового законодавства та надати відповідні пропозиції.

Термін подачі пропозицій – до 16 год. 00 хв. 23 травня 2014 року.

Пропозиції із обґрунтуванням та перелік проблемних питань просимо надсилати за електронною адресою: prop_tax@ukr.net та ydrogovoz@ukr.net, тел./факс: (044) 536-96-37, 536-96-41. Телефон для довідок: (050) 358-51-40.

Додатки:

  1. Проект основних напрямів бюджетної політики на 2015 рік.
  2. Форма для надання пропозицій щодо Концептуальні пропозиції щодо впорядкування та удосконалення окремих податків і зборів для визначення доцільності подальшого внесення відповідних змін до податкового законодавства.
  3. Шаблон для заповнення пропозицій.