УНІАН // Економіка України у січні зросла на 5,1%

Facebook Поділитись

Подібне зростання ВВП України зумовлене двома факторами - низькою базою порівняння минулого року та зростанням цін на світових товарних ринках.

Зростання ВВП України в січні 2017 року становило 5,1%, тоді як у січні минулого року ВВП знизився на 1,6%. Про це повідомляється в аналітичному матеріалі, опублікованому на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Загалом в січні 2017 зростання ВВП оцінюється Мінекономрозвитку орієнтовно на рівні 5,1%", - йдеться в матеріалі. На думку аналітиків міністерства, позитивна тенденція обумовлена двома факторами - низькою базою порівняння минулого року, а також зростанням цін на світових товарних ринках на тлі зростання інвестиційного попиту. "Близько 60% приросту зведеного індексу виробництва було сформовано за рахунок зростання галузей, спрямованих на задоволення інвестиційних потреб (будівництва, машинобудування, металургійного виробництва та виробництва будматеріалів)", - зазначили в Мінекономрозвитку.

При цьому в міністерстві очікують зниження в першому кварталі 2017 року темпів інфляції й збереження тенденції зростання економіки, нехай і не такими значними темпами. "За підсумками I кварталу 2017 року очікується помірніша динаміка зростання порівняно з січнем, що буде зумовлено, по-перше, вищою базою порівняння минулого року в лютому-березні, ніж у січні, а по-друге, відчутним впливом в короткостроковому періоді блокади залізничного сполучення. Але, за нашими оцінками, зростання буде збережено", - йдеться в аналітичному матеріалі.