Verslo žinios // Український бізнес: литовським партнерам не варто побоюватись через військовий стан в кількох областях України

Facebook Поділитись

Переклад з сайту https://www.vz.lt/pramone/2018/11/29/ukrainos-verslas-padetis-neturetu-bauginti-partneriu-is-lietuvos

ТПП Вільнюса  повідомляє, що бізнес-партнери в Україні заспокоюють литовські компанії і очікують, що введення воєнного стану не перешкодить обом країнам  продовжувати комерційне співробітництво.

 «Уже в понеділок увечері ми обговорювали ситуацію з Українським союзом промисловців і підприємців, зокрема Сергієм Прохоровим -  першим віце-президентом, партнерами в Полтавській області тощо. Вони переконані, що введення військового стану в частині країни не матиме значного впливу на бізнес. Звичайно, все може змінити геополітична напруженість", - говорить Сігітас Леонавічюс, президент ТПП Вільнюса.

Хоча деякі положення військового стану, які можуть бути встановлені, зокрема режим перетину кордону, можуть стати на заваді вільному пересуванню людей, руху транспорту, проте, за попередніми даними, українська банківська система буде працювати без обмежень, тому литовським підприємцям не варто скасовувати свої поїздки

"Як ми передбачали, 7 грудня ми їдемо до Києва, де ми візьмемо участь в Українсько-Литовському економічному форумі. Ми чітко демонструємо активну та тісну діяльність литовсько-українських ділових кіл ", - цитує видання С. Леонавічюса.

Той факт, що економічний форум буде проведено, як і заплановано, стане чітким сигналом про те, що український бізнес продовжує активно співпрацювати, підписувати контракти і розробляти спільні проекти, наголосив Сергій Прохоров, перший віце-президент УСПП та співголова двосторонньої ділової ради.

"Військовий стан підвищує відповідальність українського бізнесу за економічну ситуацію. Перш за все, ми повинні підвищити довіру до України у співпраці як з Литвою, так і іншими європейськими країнами, з компаніями, щоб зміцнити інтеграцію і торгове співробітництво. Так, бізнес може сприяти збільшенню обороноздатності країни. Ми переконані, що Україна зможе впоратися з труднощами, які зараз відбуваються. Ці труднощі -- це ціна, яку Україна платить за свою незалежність. Ми готові боротися за незалежність, і незалежність бізнесу від східного сусіда є невід'ємною частиною незалежності країни. Ділова співпраця між Литвою та Україною є чудовим прикладом для компаній інших країн Європейського Союзу ", - сказав представник української ділової спільноти.

Нагадуємо, що 7 грудня в Києві пройде 4-й українсько-литовський економічний форум, який відкриє президент України Петро Порошенко і  Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте.