Економічна правда // Уряд затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року

Facebook Поділитись

Уряд під час засідання 3 березня затвердив Національну економічну стратегію до 2030 року з доопрацюванням.

Про це повідомляє Урядовий портал.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, це перший такий фундаментальний документ за всю історію України.

"Національна економічна стратегія-2030 - це комплексний документ, який має привести Україну до клубу розвинених та успішних держав.

Стратегія розроблена із залученням експертів, науковців, чиновників, народних депутатів. Це стане вагомим внеском у розвиток успішної, заможної європейської України", - сказав прем'єр.

В уряді додали, що до створення НЕС-2030 долучилися більше 500 учасників: представники більш як 20 аналітичних центрів, понад 30 бізнес-асоціацій, 40 органів виконавчої влади, експертного середовища та громадянського суспільства, народні депутати.

"Документ визначає стратегічні кроки для розвитку промисловості, агросектору, видобутку, інфраструктури, транспорту, енергетичного сектору, інформаційно-комунікаційних технологій, креативних індустрій та сфери послуг.

Також Стратегія враховує важливі наскрізні напрямки - діджиталізацію, "зелений" курс, розвиток підприємництва та збалансований регіональний розвиток", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що серед принципів, на яких будується Національна економічна стратегія - європейська та євроатлантична інтеграція, недоторканість приватної власності, верховенство права, нетерпимість до корупції, вільна і чесна конкуренція, рівний доступ для бізнесу.

Нагадуємо:

Повідомлялось, що близько 60 компаній і щонайменше 30 аналітичних центрів об'єдналися в Центр економічного відновлення, на базі якого розроблятиметься Національна економічна стратегія-2030.

7 вересня пройшло установче засідання робочої групи з розробки Національної економічної стратегії-2030 під головуванням міністра економіки Ігоря Петрашка.