Facebook // Перші онлайн-аукціони на спецдозволи на користування надрами

Facebook Поділитись

Перші онлайн-аукціони - на фінішній прямій.

«У середу відбудеться довгоочікувана для вітчизняного газовидобутку подія – вперше спецдозволи на користування надрами продаватимуться онлайн через платформу ProZorro.Продажі. Кожен бажаючий зможе спостерігати за перебігом торгів із будь-якої точки світу. Сам факт відсутності передбачуваного прогнозу є неймовірним успіхом, що є перемогою рівності підходу до усіх учасників та невід’ємною запорукою конкуренції.

Якими б не були результати перших онлайн-аукціонів вони дадуть можливість проаналізувати цей процес, внести певні зміни та корективи для вдалого проведення наступних раундів. В цю середу ми очікуємо на успішні торги, активний інтерес та участь інвесторів», - на цьому наголосив виконавчий директор Асоціації Roman Opimakh під час робочої наради, яка була присвячена підготовці та проведенню електронних аукціонів.

Учасники зустрічі, а це представники Державна служба геології та надр України (Олег КирилюкAleksandr Tkachuk), АГКУ, ProZorro.Продажі (Andrey Motovilovets), ТБ "Українська енергетична біржа"Комерційні та державні закупівлі України - Zakupki.Prom.ua та Національна Електронна Біржа обговорили нагальні питання, які можуть виникнути під час проведення першого раунду нафтогазових аукціонів, а також удосконалення механізму проведення майбутніх торгів та шляхи вирішення проблеми погодження ділянок облрадами.