GMK Center // УЗ укладе контракт з КВБЗ на поставку 100 вагонів за 3 млрд грн

Facebook Поділитись

Закупівлю провели безпосередньо через переговорну процедуру

АТ «Укрзалізниця» оголосила про намір укласти контракт на поставку 100 пасажирських вагонів з Крюківським вагонобудівним заводом (КВБЗ). Про це свідчить інформація щодо тендера на ProZorro.

Таке рішення прийняли після невдалого проведення першого тендера, в якому до участі допустили тільки КВБЗ.

Разом з цим УЗ надсилала комерційні пропозиції на поставку 100 вагонів АТ «Гомельський ВБЗ», ТОВ «Вагонобудівний завод «Тулпар», КВБЗ, ТОВ «Харківський ВБЗ», АТ «ПЕСА Бидгощ», ДП «Сіменс Україна», АТ «Ташкентський завод з будівництва й ремонту пасажирських вагонів», Patentes Talgo, SAU.

Можливість виготовлення вагонів протягом 12 місяців після укладення договору й отримання передоплати підтвердив тільки КВБЗ.

Зокрема, компанії мають підписали контракт на поставку таких вагонів:

  • вагон пасажирський купейний спальний – 51 од.;
  • вагон пасажирський купейний спальний типу СВ – 12 од.;
  • вагон пасажирський купейний спальний, обладнаний для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі – 20 од.;
  • вагон пасажирський купейний спальний, обладнаний для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі й купе начальника поїзда – 17 од.

Уже пізніше інформація про укладення угоди з’явилася і на сайті УЗ. За словами в.о. голови правління УЗ Івана Юрика, вагони будуть куплені і готові до експлуатації вже через 6 місяців з моменту укладення договору.

«Вчора відбулося засідання тендерного комітету, оголошено на платформі Prozorro намір укласти договір з КВБЗ, який успішно пройшов всі кваліфікаційні процедури. Зараз стартував відлік 10 днів, під час якого учасники матимуть можливість оскарження, однак ми сподіваємося, що таких оскаржень не буде, оскільки всі норми закону були дотримані», – заявив він.

Поставки рухомого складу, за умовами тендеру, планується завершити до кінця 2022 року.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» оголосила тендер на закупівлю 100 пасажирських вагонів у лютому.

На початку березня «Укрзалізниця» надіслала комерційну пропозицію на поставку 100 пасажирських вагонів КВБЗ, Харківському вагонобудівному заводу, а також зарубіжним компаніям. Однак КВБЗ незабаром засумнівався у здатності виконати це замовлення УЗ за 6 місяців.

У травні торги за тендером не відбулися через недостатню кількість учасників. Крім КВБЗ, заявку на участь подавали CRRC Tangshan Co., Ltd. і ТОВ «Термінал-Захід», але компанії не допустили до участі в аукціоні через невідповідність тендерної документації.