Інтерфакс-Україна // УСПП просить Кабмін втрутитися в ситуацію зі скасуванням наглядовою радою "Укрзалізниці" рішення про створення UZ-Cargo

Facebook Поділитись

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) стурбований останнім рішенням наглядової ради АТ "Укрзалізниця" (УЗ) про скасування створення філії з вантажних перевезень UZ-Cargo.

Як говориться в заяві УСПП, поширеній в четвер увечері, дане рішення за фактом призупиняє реформування УЗ і блокує заплановані капітальні інвестиції в інфраструктуру, зокрема, в оновлення вантажного вагонного парку.

Крім того, союз відзначає, що прийняття наглядовою радою рішення про припинення фінансування будівництва нових вагонів за держрахунок призведе до неможливості освоєння бюджетних коштів до кінця року, що, в свою чергу, призведе до пролонгації проблеми критичної зношеності рухомого складу і тих збитків, які відчують через це експортоорієнтовані галузі промисловості. Негативно це вплине і на національного виробника у сфері транспортного машинобудування.

"Таким чином, УСПП висловлює свою стурбованість щодо зупинення реформування "Укрзалізниці" і закликає Кабінет міністрів України як головного акціонера державної компанії втрутитися в ситуацію і не допустити наростання протистояння між наглядовою радою та правлінням УЗ", - акцентували увагу промисловці і підприємці.

На їхню думку, уряду при формуванні персонального складу наглядової ради УЗ слід приділяти особливу увагу тому, щоб призначені чиновники забезпечували підтримку національних інтересів України в цілому і тих уже прийнятих стратегічних рішень щодо розвитку вітчизняної залізниці, зокрема.

"Модернізація "Укрзалізниці" повинна проходити на принципах економічного патріотизму і розуміння того стратегічного значення, що має компанія для транспортної інфраструктури та української економіки, її розвитку в цілому", - цитує прес-служба президента УСПП Анатолія Кінаха.

Раніше екс-директор з розвитку бізнесу АТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев повідомив, що наглядова рада на своєму засіданні 1 лютого 2021 року вирішила скасувати рішення правління УЗ про створення UZ-Cargo.

У свою чергу в UZ-Cargo заявили, що в даний час не коментують дану ситуацію.