Кабмін запровадив компенсацію вартості техніки для розмінування

Facebook Поділитись

Український уряд ухвалив рішення про реалізацію нового експериментального проєкту з відновлення України. Він передбачає часткову компенсацію вартості техніки та обладнання, що використовується при розмінуваннях.

Що передбачає проєкт компенсації

Проєкт, запроваджений урядом, розрахований на техніку вітчизняного виробництва в межах платформи "Зроблено в Україні". Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Доповнено постанову КМУ №952 Порядком реалізації експериментального проєкту щодо часткової компенсації вартості техніки і обладнання вітчизняного виробництва за рахунок коштів державного бюджету, передбачених для підтримки внутрішнього попиту на вітчизняні товари та послуги,– пише урядовець.

Порядок визначає умови, критерії та механізм реалізації експериментального проєкту часткової компенсації вартості техніки і обладнання вітчизняного виробництва (зокрема, енергетичного обладнання, машин для розмінування, колісної, будівельної та спеціальної техніки).

Важливо 

Отримувачами компенсації є суб'єкти господарювання, котрі купують техніку та обладнання вітчизняного виробництва для власного використання. Мінекономіки формуватиме і затверджуватиме перелік техніки та обладнання, на придбання якого буде нараховуватися компенсація за бюджетні кошти. Умовою включення до переліку є локалізація виробництва на рівні понад 40%.