MIND // Один з найбільших портових операторів DP World заходить в Україну

Facebook Поділитись

Компанія придбала контроль в TIS Container Terminal Ukraine

Один з найбільших портових операторів DP World починає свою роботу в Україні завдяки придбанню контролю в TIS Container Terminal Ukraine. Про це повідомив гендиректор TIS Андрій Ставніцер.

«Сьогодні DP World заходить в Україну! Один з лідерів світової портової індустрії оголосив про придбання контролю в TIS Container Terminal Ukraine. Таким чином, Україна стане 51-ою країною, де оперує DP World», – написав він.

За словами Ставніцера, DP World входить в ТОП-3 портових операторів світу. У 2019 компанія опрацювала 71 млн TEU (20 футових контейнерів). Це в 71 разів більше, ніж всі українські порти сукупно. Компанія оперує 78 морськими терміналами і найбільшим індустріальним парком світу Jebel Ali Free Zone (JAFZA).

Операцію організувала і провела команда SD Capital. Для TIS та Philipp Grushko це вже третя СП з світовими стратегами за останні 2 роки

«Ми інвестували в капітальне будівництво та обладнання. Першими в країні переставили контейнери з автомобілів на потяги, і вже забезпечуємо 15 регулярних контейнерних поїздів в тиждень. До нас ходить перший в Україні фідерний сервіс з Поті. Зусилля дають плоди. За сукупністю факторів, DP World вибрав саме нас, а для нас це не тільки велика честь, але й відповідальність», наголосив Ставніцер.

Як повідомила пресслужба TIS, партнерство з DP World дасть контейнерним терміналам компанії можливості залучати нові контейнерні лінії, розвивати додаткові послуги всередині терміналу, розширювати кошик генеральних і навалочних вантажів. Найближчим часом, Контейнерний термінал зможе запропонувати своїм клієнтам нові сервіси, а також ще більш високу якість обслуговування.

«Серед першочергових планів DP World – впровадження в роботу ТІС-КТ новітніх IT-рішень і глобальної експертизи групи, фокус на інтермодальному сегменті вантажоперевезень, посилення команди терміналу кращими фахівцями з усього світу, розвиток на власних, вже викуплених ТІС землях індустріального парку за прикладом найбільшої вільної економічної зони Jebel Ali Free Zone», – йдеться у повідомленні.

Антимонопольний комітет України в четвер розгляне дозвіл компанії DP World Ukraine B.V. (Роттердам, Нідерланди) спільно з компанією Star Span Holdings LTD (Нікосія, Кіпр) придбати контроль над компанією Container Terminal Yuzhny B.V. (Амстелвен, Нідерланди).