Реструктуризація митних тарифів Йорданії

Facebook Поділитись

Посольство України в Йорданському Хашимітському Королівстві повідомляє, що 9 січня ц.р. Прем'єр-міністр Йорданії Бiшер Аль-Хасауне під час прес-конференції заявив про рішення Уряду Королівства здійснити реструктуризацію діючих митних тарифів. У рамках реформи митних тарифів передбачається зменшення кількості їх категорій з 11 до 4. Крім цього, нові тарифи будуть у діапазоні від 0 до 25% (тоді як діючі тарифи становлять від 0 до 40%).

Зазначене рішення Уряду Йорданії  спрямоване на підвищення купівельноï спроможностi йорданських громадян, розвиток торговельного та туристичних секторів економіки Королівства, спрощення митних процедур для приватного сектору, а також боротьбу з контрабандою.

На спільній прес-конференції Міністра фінансів Йорданії Мохаммада Аль Iссiса та начальника йорданської митниці Джаляля Аль-Кудаха 10.01.2022 було представлено інфографіку з деякими прикладами нових тарифів, що набудуть чинності наступного тижня. Зокрема, 53% товарів будуть звiльнені від сплати митних зборiв, до 40% товарів буде застосовано митнi тарифи на рiвнi 5%, до 7% товарів буде застосовано митні тарифи у розмiрi 15% та 25% При цьому, зазначене не стосуватиметься автомобілів, алкогольних та тютюнових виробів.

Детальніше про нові митні тарифи посольство інформуватиме додатково. Просимо українських експортерів врахувати означену інформацію при плануванні своєї діяльності, пов’язаної з постачанням товарів і послуг в Йорданію.