УНІАН // В Україні будують новий військово-морський флот: Зеленський назвав терміни

Facebook Поділитись

Україна збільшує присутність флоту союзників з країн НАТО в акваторії Чорного й Азовського морів, заявляє президент.

В Україні планують побудувати новий військово-морський флот до 2035 року. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю українським журналістам з Криму, повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

"Щодо нашого військово-морського флоту – зараз у нас є три етапи. До 2035 року – будівництво великого флоту. Перший етап ми будемо бачити в реальності – він точно буде до 2024 року. Другий етап вкладається до 2030 року, третій – до 2035 року", – розповів президент.

Зеленський зазначив, що в Україні створюється інфраструктура для будівництва військово-морського флоту: малих підводних човнів, корветів і військових катерів. Крім того, планують розпочати розбудову військово-морських баз.

"Першою будуватиметься (військово-морська база – УНІАН) у Бердянську. Ідея – в підтримці цього проекту з боку Європейського Союзу, з боку Великої Британії, США. Ми точно отримали повну підтримку цього проекту з боку Великої Британії. У мене буде зустріч з президентом США, і це (розбудова Військово-морських сил України — УНІАН) є частиною нашої зустрічі та частиною "Кримської платформи", – сказав він.

Глава держави наголосив, що питання розблокування Чорноморського й Азовського узбереж є частиною деокупації Криму.

За його словами, Україна збільшує присутність флоту союзників з країн НАТО в акваторії Чорного й Азовського морів.

"Це не тільки питання Sea Breeze, це і ставлення, і постійна робота, співпраця нашого Міністерства оборони зі США та країнами Євросоюзу. Також у нас є реальні домовленості в цьому напрямі з Туреччиною та Великою Британією", – додав глава держави.