УНІАН // В Україні створять фонд екологічних податків

Facebook Поділитись

Фонд буде створений за прикладом польського фонду охорони навколишнього середовища та природних ресурсів.

Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів пропонує створити окремий фонд, в якому будуть акумулюватися всі екологічні податки та спрямовуватися виключно на поліпшення якості навколишнього середовища.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час  "Дня сталого розвитку", який проходить на платформі Європейської Бізнес Асоціації в онлайн-форматі, заявив міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Роман Абрамовський.

"Ми бачимо проблему в тому, що податок на СО2 і частина екологічних податків йдуть просто в загальний фонд державного бюджету і використовуються на все що завгодно, окрім напрямку, за яким мають використовуватися. Ми почали роботу зі створення фонду як окремої юридичної особи з прозорою системою прийняття рішень і можливістю запускати різні механізми підтримки підприємств", - сказав він.

За словами міністра, фонд буде створений на прикладі польського фонду охорони навколишнього середовища та природних ресурсів.

"По суті, це банк, який акумулює всі екологічні кошти та витрачає їх за пріоритетами – або це кредитування, або це прямі інвестиції, або підтримка якихось проектів. Ми впевнені, що такий фонд зможе залучати додаткові зовнішні кошти міжнародних кліматичних фондів", - підкреслив міністр.