УНІАН // ВР ухвалила закон про створення фонду розвитку підприємництва: виділяють 2 мільярди гривень

Facebook Поділитись

Даний законопроект допоможе зменшити процентну ставку для малого і середнього бізнесу при ефективному використанні кредитних коштів.

Верховна Рада України прийняла закон про створення Фонду розвитку підприємництва з метою забезпечення доступного кредитування малого та середнього бізнесу в країні.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту №2589 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" щодо Фонду розвитку підприємництва" у другому читанні та в цілому проголосував 261 народний депутат при необхідному мінімумі у 226 голосів. Закон передбачає збільшення спецфонду держбюджету у 2020 році на 2 мільярди гривень шляхом дострокового погашення векселів Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, які будуть спрямовані на фінансування нової бюджетної програми – Фонду розвитку підприємництва.

Представляючи документ у Раді, заступник голови парламентського комітету з питань бюджету Олександр Трухін зазначив, що цим законом вводиться зобов'язання для Кабінету міністрів у місячний термін з дня набрання чинності законом затвердити порядок використання коштів держбюджету, передбачених на забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва. "Комерційні або державні банки будуть вибирати - давати або не давати кредити малому і середньому бізнесу. Даний законопроект допоможе зменшити процентну ставку ефективно при використанні кредитних коштів", - додав депутат.