Верховна Рада скасувала податки і ПДВ для ввезення обладнання для енергетики

Facebook Поділитись

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкти №11258 та №11259 щодо скасування податкових та митних зборів для виробництва в та/або ремонту машин механізованого розмінування. За проголосували відповідно 305 та 313 нардепів. Про це повідомив Ярослав Железняк. Ці ж акти містять норми про звільнення від мита та ПДВ ввезення в Україну обладнання для енергетики. Йдеться про:

- електрогенераторне обладнання;

- обладнання для вітрової та сонячної генерації;

- акумулятори (крім акумуляторів малої потужності).

Прийняті закони забезпечать необхідні умови для енергетичної стабільності та безпеки в Україні та сприятимуть більш ефективному розмінуванню й відновленню економіки країни. Окрім того, прийняті законодавчі акти сприятимуть розвитку вітчизняного виробництва машин розмінування.

Пільги будуть діяти до закінчення воєнного стану або до 1 січня 2026 року.

“ Впевнений, що це дозволить розширити можливості для встановлення генерувальних установок в регіонах та посилити стійкість енергосистеми під час складної ситуації з електропостачанням”, - сказав міністр енергетики Герман Галущенко, коментуючи прийняте рішення. За його словами, це значно спростить можливість для фізичних осіб та бізнесу у забезпеченні себе альтернативними джерелами енергії.