УСПП досліджує факти одностороннього розірвання договорів з боку ДФСУ

Facebook Поділитись
УСПП досліджує факти одностороннього розірвання  договорів з боку ДФСУ

Останнім часом набули значних масштабів факти одностороннього з боку ДФС України розірвання договорів на визнання електронних документів платників податків (в першу чергу, платників ПДВ).

Такі випадки носять масовий характер, що негативно впливає на виконання платниками податків своїх прямих обов’язків – подання податкової звітності, реєстрацію податкових накладних, сплату податкових зобов’язань.

Внаслідок дій контролюючих органів, направлених на унеможливлення виконання платниками своїх обов’язків, потерпають як самі платники у разі нарахування ним штрафних фінансових санкцій за несвоєчасне подання звітності, реєстрацію податкових накладних, так і їх контрагенти, втрачаючи право на податковий кредит.

Саме це питання лягло в основу дослідження, здійснюваного Громадською радою при ДФС України, УСПП та іншими громадськими організаціями у формі опитування, з метою оцінки масштабів проблематики та її впливу на діяльність платників податків. Крім цього, метою дослідження є отримання інформації про факти потерпання платників податків від шахраїв у випадку підроблення сертифікатів ключів та інші негативні факти, пов’язані з функціонуванням ПДВ-рахунків.

Анкета