Енергозбереження та енергоефективність

Facebook Поділитись
Енергозбереження та енергоефективність

Вже нікого не треба переконувати, що сьогодні і в приватному  будинку, і на виробництві, і в країні, і на планеті потрібне раціональне використання й економне витрачання енергії і природних енергетичних ресурсів. «Нова енергетична реальність», «зелена» енергетика  – так фахівці називають комплекс заходів, які спрямовані на  зростання якості довкілля, енергетичної безпеки держав, формування особистих навичок економного і продуманого використання  енергії. Проблема енергозбереження та енергоефективності  тісно переплітається з проблемами енергетики, екології, технічного переозброєння та структурної перебудови всієї економіки. Вона є невід’ємною частиною державної політики, вимагає відповідного, імплементованого з світовим та європейським, законодавства, ефективної діяльності  як загальнодержавних, так і регіональних органів з управління енергозбереженням.

УСПП не може бути осторонь цього найактуальнішого світового руху.   Ми вважаємо своїм завданням популяризацію економічних, екологічних і соціальних переваг ефективного використання в Україні паливно-енергетичних ресурсів, енергозбереження, використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Союз пропонує своїм членам конкретні програми сфери «зеленої» енергетики. Так, УСПП співпрацює із латвійською компанією Wasserkabel Baltic, котра відома своїм виробництвом капілярних матів, що можуть бути вмонтовані в різну поверхню та виділяти тепло через інфрачервоне випромінювання. Разом з компанією «Traidenis» (Литва) в рамках  підприємства «У-Інформ» розпочатий  спільний проект з  очищення стічних вод виробничих підприємств, комунального сектору, приватних домогосподарств.

Вже в лютому запрошуємо наших учасників до  форумів Smart Building та Internet of Things, де йтиметься про розумне місто, розумний будинок тощо (18-19 лютого Міжнародний виставковий центр, Київ).

А на міжнародній виставці для професіоналів і фахівців з кондиціонування, охолодження, вентиляції та очищення повітря «Clima Fest Ukraine 2020», що пройде в Києві 26-28 лютого, УСПП разом із латвійськими партнерами представлять технології обігріву, охолодження приміщення та зменшення в ньому вологості.

Сайт uspp.ua розпочинає системно висвітлювати проблеми «нової енергетичної реальності», знайомлячи вас як з актуальними текстами цієї тематики, так і з новинами   просування власних ініціатив та проектів.