Центр декарбонізації УСПП пропонує допомогу із проєктами зеленої трансформації економіки і виробництва

Facebook Поділитись
Центр декарбонізації УСПП пропонує допомогу із проєктами зеленої трансформації економіки і виробництва

З 2025 року в ЄС встановлюватимуться додаткові мита для продукції, при створенні якої викиди СО2 перевищують прийняті в єврозоні норми. Україна взяла на себе зобов’язання по декарбонізації економіки. Оціночна вартість цього процесу -  100 млрд. євро. Тому державі в цілому і кожному виробництву, яке планує експорт, потрібно чітко визначитися із тим, де брати кошти і як організувати відповідність міжнародним нормам.

Цими питаннями опікується Центр декарбонізації УСПП.

Він бере участь в реалізації стратегії низьковуглецевого розвитку економіки України, створенні ефективної кліматичної політики та досягнення національних цілей зі скорочення викидів парникових газів.

Що може запропонувати Центр?

-       Аналіз та дослідження потреб підприємств для модернізації з метою декарбонізації;

-       Аналіз та дослідження технологічних інновацій,  продуктів і світових практик для використання в Україні;

-       Підтримка, просування та консалтинг проєктів підприємств, націлених на декарбонізацію, зелені інвестиції та відновлення.

-       Розробка механізмів залучення фінансових ресурсів, в тому числі донорів для підтримки цілей декарбонізації та відновлення економіки України.

Наразі створюється експертний центр фахівців для синхронізації пропозицій та потреб зацікавлених у ефективній трансформації сторін. Перше засідання Центру відбулося за участі кількох десятків експертів з напрямів зеленої енергетики. Серед них Біоенергетична асоціація, НАН України, Українська вітроенергетична асоціація, ТОВ «Інтел Інженірінг» тощо.

Якщо ви виробник, експортер, екоорганізація тощо та маєте концепцію відповідного проєкту по декарбонізації, але потребуєте підтримки у просуванні та реалізації – звертайтеся до Центру декарбонізації.

Контактна адреса: myroslav.tab@gmail.com, myroslav@mtinvest.com.ua (керівник Центру Мирослав Табахарнюк).