Посольство Литви у Києві користуватиметься сонячною електроенергією

Facebook Поділитись
Посольство Литви у Києві користуватиметься сонячною електроенергією

28 серпня Посольство розпочало користуватись відновлювальною енергією сонця власного виробництва.

Сучасну сонячну електростанцію потужністю 11 кВт на даху Посольства встановило литовське підприємство „SoliTek“. У церемонії відкриття електростанції взяли участь Міністр енергетики Литовської Республіки Жігімантас Вайчюнас, Голова правління групи „Global BOD Group“ , що керує підприємством „SoliTek“, Відмантас Янулявічюс, Посол Литви в Україні Марюс Януконіс, Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук і Перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Сергій Прохоров.

«Дякуємо за партнерство компанії „SoliTek“ і радіємо, що віднині Посольство завдяки сучасним технологіям буде більш незалежна у сфері енергопостачання. Джерело відновлювальної енергії сонця дозволить берегти навколишнє середовище та екрномити кошти держаного бюджету. Це прекрасний приклад співпраці громадського сектору і бізнесу»,- зазначив Посол Марюс Януконіс. 

Сонячна електростанція вироблятиме до 11 тис. кВт електроенергії, яка одразу ж буде використана для щоденних потреб Посольства.