Вводяться в дію спрощені умови Програми «ЕНЕРГОДІМ»

Facebook Поділитись
Вводяться в дію спрощені умови Програми «ЕНЕРГОДІМ»

Відтепер Фонд буде вимагати від ОСББ виключно витяги із Протоколів (замість протоколу з усіма додатками). Глибина перевірок документів зменшується! Відповідальність за достовірність документів згідно із Законом «Про ОСББ» лежить на голові Правління.

Нині  ОСББ на етапі верифікації має суттєві переваги, адже заявку на верифікацію можна подавати без платіжних доручень, які підтверджують 100 % виплату коштів підрядникам (але потрібні підписані акти приймання-передачі). Якщо ОСББ домовиться із своїми контрагентами, воно може остаточно розрахуватися із ними лише ПІСЛЯ ПРОВЕДЕНОЇ ВЕРИФІКАЦІЇ ФОНДОМ. Така норма дає можливість ОСББ суттєво зменшити фінансове навантаження та частково зняти ризики непроходження верифікації.

А ще — усувається вимога про дотримання 6-ти  місячного строку для подання заявки на повторну участь, протягом якого Енергетичний сертифікат приймається Фондом (єдина умова — Сертифікат має відображати існуючий стан будівлі). Це зменшить витрати ОСББ у разі повторної участі в програмі.

Це лише перший блок змін. Активно працює робоча група при КМУ, там є цікаві ініціативи.  

Для довідки.  Опубліковано текст Програми «ЕНЕРГОДІМ» в новій редакції від 6 лютого 2020 року. Програма в новій редакції вступає в дію з 18 лютого 2020 року. Це означає, що вже з 18 лютого усі заявки від ОСББ прийматимуться у новій редакції.

Текст Програми та супровідних документів містяться на сайті Фонду енергоефективності https://eefund.org.ua/dokumenti

Що змінилося і як відбувається перехід? Всі роз'яснення тут:http://bit.ly/37gspZj

За посиланням текст Програми та супровідних документів за новою редакцією https://eefund.org.ua/dokumenti