Алжир стане ближче

Facebook Поділитись
Алжир стане ближче

Інтенсивний розвиток двосторонніх торгово-економічних стосунків з країнами, які висловлюють в цьому зацікавленість та необхідні  господарському комплексу України – один з ефективних напрямів розвитку  економіки, подолання нинішньої  кризи. Серед інших країн, увагу промисловців і підприємців нашої держави привертає Алжир – «ворота Африки», країна традиційного аграрно-промислового розвитку та видобування нафти та газу. Крім того, ця держава може бути торговим майданчиком для старту українських товарів в інші країни континенту.

Як неодноразово висловлювалися високо посадовці цієї країни, її посол Хосін Буссуара, Алжир також зацікавлений у  залученні українського промислового та наукового потенціалу для інтенсифікації зв'язків у торговельно-економічній, науково-технічній, енергетичній сферах, галузях охорони здоров'я, туризму, підготовці місцевих кадрів тощо.

Структуровані об’єднання ділової спільноти двох країн вже мали непогані контакти, але настав час зробити їх більш ефективними, цього вимагає нереалізований потенціал економічної  співпраці України і  Алжиру.  УСПП і Конфедерація національних підприємців Алжиру влітку обмінялися листами щодо необхідності посилення співпраці економік у сферах торгівлі, аграрного, енергетичного  секторів тощо. 

Сторони домовились про оновлення двосторонньої Угоди про співпрацю між УСПП та Конфедерацією національних підприємців Алжиру, що має дати  новий поштовх ділових контактів.  Про це йдеться в  листі президента Конфедерації національних підприємців Алжиру Мохамеда Самі Аґлі президенту УСПП Анатолію Кінаху.  

Після стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації сторони узгодять дату підписання угоди та складуть план  співпраці на найближчий час.