Анатолій Кінах провів нараду із керівниками підприємств Києва

Facebook Поділитись
Анатолій Кінах  провів нараду із керівниками підприємств Києва

Участь у зустрічі взяли заступник директора департаменту промисловості КМДА Анатолій Баган, керівники підприємств сфери оборонно-промислового комплексу, будівництва, фармацевтики, тютюнової галузі. 

Йшлося про налагодження системних комунікацій між місцевими виробниками та міською держадміністрацією, вирішення низки проблемних питань, а також долучення пулу вказаних підприємств до роботи Антикризової ради громадських організацій та Антикризового штабу допомоги бізнесу і промисловості, що діє під егідою УСПП.

Сторони обмінялися думками щодо поточної економічної ситуації.

Зокрема, невирішеним залишається питання сплати земельного податку промисловими підприємствами. Перелік територій, що постраждали від війни, досі не затверджений Кабміном, відтак, заводи і виробництва столиці досі не знають, чи повинні будуть його сплачувати, чи можуть пустити ці кошти на таку потрібну модернізацію. Нагадаємо, наразі скасована і плата за оренду державного і комунального майна. Відтак, державні підприємства, що надавали свої площі в оренду, зараз не отримують прибутку з даного напряму.

 Також мова йшла про пріоритизацію місцевих виробників в постачанні продукції в торговельні мережі столиці та області. На даний час є дуже багато імпортних продуктів, які складають невиправдану конкуренцію українським товаровиробникам.

Бар'єром у виготовленні таких необхідних у воєнний час споруд укриттів і захисту є те, що не працюють проектні інституції, які б надавали свої технічні висновки. Це виробництво треба масштабувати на промисловому рівні,  відтак - відновити роботу проектних інститутів.

УСПП, керівники підприємств Києва, представники КМДА також обговорили питання відновлених перевірок підприємств. Яким чином вони відповідають цілям покращення діяльності виробництв тощо.

Домовлено, що представників міськадміністрації буде делеговано для участі в роботі Антикризового штабу допомоги бізнесу, утвореного при УСПП. Це систематизує співпрацю.

Всі ці теми отримають своє продовження на засіданні Антикризової ради громадських організацій (понад сотня профільних бізнес-асоціацій, великих підприємств, наукових установ). За його підсумками рішення промисловців і підприємців будуть направлені в Офіс президента, Кабмін та Верховну Раду.