Анатолій Кінах привітав патріарха Філарета із 94-ю річницею

Facebook Поділитись
Анатолій Кінах привітав патріарха Філарета із 94-ю річницею

Президент Українського союзу промисловців і підприємців зустрівся із його Святістю та передав вітання з іменинами від величезної когорти промисловців і підприємців України.

Анатолій Кінах відзначив великий внесок Патріарха в розвиток та становлення Української Церкви та Держави.

«Високо цінуємо багаторічне Ваше самовіддане служіння Богу й народові. Саме такі люди формують новітню історію України. Ви стояли і продовжуєте стояти на патріотичній позиції», - підкреслив лідер ділової спільноти України.

Сторони відзначили важливість духовних цінностей для консолідації всього українського народу, особливо зараз, коли Україна бореться із російським агресором, захищаючи себе і весь цивілізований світ.

«Маємо спільну мету –нашу перемогу над ворогом. Тут важливий високий моральний дух, духовність, розуміння високої мети захисту Вітчизни задля процвітання майбутніх поколінь», - зазначив Анатолій Кінах.

«Україна обов’язково переможе і це трапиться в недалекому майбутньому. Наш народ розумний і працьовитий. Його росія ніколи не здолає. Після перемоги нам необхідно відбудувати нашу країну, зробити її процвітаючою та новітньою, європейською», – сказав Патріарх Філарет.

На завершення зустрічі Патріарх Філарет  вручив Анатолію Кінаху на згадку нові церковні видання.

23 січня 2023 року Патріархові Філарету виповнилося 94 роки. Напередодні, у неділю, 22 січня, у Володимирському кафедральному соборі відбулося урочисте богослужіння з цієї нагоди.