Анатолій Кінах відвідав Фастів: обговорювали розвиток індустріального парку FastIndustry

Facebook Поділитись
Анатолій Кінах відвідав Фастів: обговорювали розвиток індустріального парку FastIndustry

Президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах перебував із одноденним робочим візитом у Фастові (Київська область). Лідер ділової спільноти доєднався до проведення конференції «Відновлення виробничого потенціалу Київщини».

Це є часткою зусиль УСПП, Антикризового штабу допомоги бізнесу, утвореного за його ініціативи, щодо відбудови зруйнованої внаслідок російської агресії інфраструктури Київщини, а також стимулювання промислового розвитку в областях України.

За словами Анатолія Кінаха, бізнесу, громадським організаціям зараз важливо об’єднувати зусилля не тільки із центральними органами влади (міністерствами), але й працювати напряму із територіальними громадами, допомагаючи із залученням грантів під модернізацію/відбудову інфраструктури, соціальних об’єктів тощо.

Власне, тут УСПП має неабиякий досвід, зокрема на даний момент виступає менеджером проєктів із відновлення школи і дитячого садочку в Бородянці та Ірпені відповідно. Проєкти фінансуються урядом Литви.

У Фастові ж, завдяки активній позиції місцевих органів влади, зареєстрований індустріальний парк, який потрібно наповнювати реальними результатами.

За повідомленням Фастівської міської ради, у місті вже цього року планується початок будівництва двох промислових підприємств з виробництва екологічного пакування з паперової маси та інших виробів з паперу на території Індустріального парку, а також контейнерного терміналу, що передбачає створення значної кількості робочих місць. Дані проекти під час конференції  презентували засновник ТОВ «Компанія Юнівест» Володимир Кудряшов та директор департаменту експлуатації та перевезень ТОВ «Левада Карго» Андрій Авраменко.

Крім цього, у колі фахівців було обговорено можливості виробничого потенціалу Фастівщини, проблематика відновлення роботи хлібокомбінату, забезпечення житлом і роботою ВПО, деякі питання житлово-комунального господарства.

Як зазначив Анатолій Кінах, дана зустріч – це лише початок системної роботи з Фастівською громадою, адже найближчим часом до міста завітає група експертної підтримки УСПП, яка напрацює свої пропозиції щодо розвитку Індустріального парку.

фото Фастівської міської ради