Анатолій Кінах візьме участь в Українсько-ізраїльському реабілітаційному саміті

Facebook Поділитись
Анатолій Кінах візьме участь в Українсько-ізраїльському реабілітаційному саміті

Захід, організований Посольством Ізраїлю в Україні, відбудеться 30 травня у Львові.  Він присвячений передачі Україні ізраїльського досвіду та кращих практик фізичної та психологічної реабілітації.

Йтиметься про реабілітацію (включно із протезуванням) ветеранів війни, тих українців, що постраждали від повномасштабного вторгнення рф. Окремо винесене питання бізнес-аспектів та міжнародної підтримки цих процесів. З нашого боку відбудеться презентація низки вже наявних українських ініціатив та проектів в даному напрямі.

Вже більше року  УСПП опікується питанням соціально-психологічної та медичної реабілітації військовослужбовців і цивільних осіб.

Ключовою громадською ініціативою тут є Центр міждисциплінарних фундаментальних і прикладних досліджень, співзасновниками якого виступили УСПП та Академія наук вищої школи України. Центр виступив ідеологом створення Стратегії реорганізації і розвитку соціально-психологічної і медичної реабілітації військовослужбовців та інших людей, що постраждали від збройної агресії рф, а також заснування Міжнародного консорціуму реабілітаційних центрів. Загалом з українського боку до нього входять 18 організацій – наукові інституції, органи місцевого самоврядування тощо.

Детальніше про Консорціум можна прочитати тут.

Наразі триває розширення співпраці Центру з національними структурами України та Польщі, зарубіжними партнерами США, Фінляндії, Литви, Словенії, Норвегії, Грузії та іншими країнами в цьому напрямку.

Нещодавно налагоджені плідні контакти з Університетом Економіки м.Бидгощ. 

Відомо, що є вже пілотні проекти такого співробітництва. Так, університет сприятиме в прийомі 40 українських дітей, що постраждали від війни, на реабілітацію в Польщі.

УСПП радий об’єднати свої зусилля із українськими та європейськими партнерами, Ізраїлем, США.

Довідково. Конференція у Львові організована за підтримки Посольства України в Ізраїлі,  Центру міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Ізраїлю (MASHAV), Міністерства здоровʼя Ізраїлю, Міністерства соціального забезпечення та добробуту Ізраїлю та Міністерства економіки та промисловості.