Анатолій Кінах взяв участь у засіданні Ради Будівельної палати України

Facebook Поділитись
Анатолій Кінах взяв участь у засіданні Ради Будівельної палати України

Президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах взяв участь у засіданні Ради Будівельної палати України, на якому були проаналізовані підсумки 2020 будівельного року та завдання щодо подальшого розвитку галузі. 

Лідер ділової спільноти наголосив на потребі системної організації  роботи з органами місцевого самоврядування, а також співпраці держави, будівельників і банків в питаннях іпотечного кредитування та фінансового лізингу. Це відповідно збільшить інвестиції в житловий сектор.

Зокрема, Анатолій Кінах підкреслив, що зниження іпотечної ставки, що анонсується нині урядом, має стати одним із кроків по полегшенню доступу громадян до придбання житла.

Говорили і про кадрове забезпечення будівельної галузі та мінімізації негативних наслідків трудової міграції тощо.

Президент Будівельної палати України Петро Шилюк розповів, поміж іншого, про важливість  бюджетної підтримки  загальнодержавних програм  будівництва житла  для громадян, що потребують  соціального захисту, передовсім молоді,  учасників бойових дій, вимушених переселенців.

Також йшлося про хід підготовки до традиційної Міжнародної будівельної виставки у Києві InterBuildExpo.  Виставку заплановано провести 17-19 березня у Міжнародному виставковому центрі у Києві. До участі у виставці запрошені  провідні українські та зарубіжні виробники будівельних матеріалів та обладнання, девелоперські компанії. Всього буде представлено майже 1000 брендів – учасників будівельного ринку.

Головним тематичним заходом виставки визначено круглий стіл на тему: «Достойна заробітна плата, гідні та безпечні умови праці на будівництві – шлях до скорочення відтоку кваліфікованих кадрів»,  який, зважаючи на карантинні обмеження, пройде у комбінованому режимі, з використанням  інтернет-ресурсів.