Анатолій Кінах зустрівся із екс-президентом Польщі Л.Валенсою: говорили про євроінтеграцію України та її відновлення від наслідків війни

Facebook Поділитись
Анатолій Кінах зустрівся із екс-президентом Польщі Л.Валенсою: говорили про євроінтеграцію України та її відновлення від наслідків війни

У Польщі відбулася важлива зустріч між екс-прем'єр-міністром України, президентом Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП) Анатолієм Кінахом та легендарним політичним лідером, екс-президентом Польщі Лехом Валенсою. Валенса, який відіграв значну роль у підтримці демократичних перетворень в Україні під час Майдану 2004 року, продовжує надавати активну підтримку нашій країні з початку повномасштабної російської агресії. Українська делегація висловила щиру подяку за цей багаторічний вклад.

Зустріч мала стратегічне значення для обох країн, адже Україну і Польщу пов'язують не лише історичні та культурні зв'язки, але й спільні інтереси у сфері безпеки та розвитку в рамках Європейського Союзу. Сьогодні товарообіг між Україною та Польщею сягає 14 мільярдів євро на рік, і ця цифра може зростати, особливо у контексті післявоєнного відновлення України. Польський досвід євроінтеграції та успішного розвитку економіки є важливим зразком для України. Особливу увагу сторони приділили питанням солідаризації суспільства навколо ідей демократичного розвитку, верховенства права  і економічного прогресу.

Окремо під час зустрічі було обговорено роль Фундації Premier-U, яку відкрили зусиллями УСПП  у Варшаві. Вона є майданчиком для активної співпраці між українськими та польськими підприємцями. Крім того, розглянуте питання про підписання тристоронньої угоди про співпрацю між Фондом “ Інститут Леха Валенси”, фундацією Premier-U та Глобальною радою підприємців Польщі. Цей документ спрямований на посилення економічного співробітництва і спільне впровадження проектів з відбудови України.

Анатолій Кінах також запросив Леха Валенсу відвідати Україну для поглиблення стратегічної співпраці між двома країнами. Обидві сторони наголосили на важливості спільних зусиль у формуванні умов безпеки для Європи та світової спільноти в цілому.