Асоціація «Бізнес в ОЕСР» посилюватиме співпрацю із українським бізнесом

Facebook Поділитись
Асоціація «Бізнес в ОЕСР» посилюватиме співпрацю із українським бізнесом

Організація має плани щодо відкриття офісу в Києві. Також «Бізнес в ОЕСР» готова надати Українському союзу промисловців і підприємців статус спостерігача.

 Пов’язані із цим процедури відбудуться на початку жовтня в Парижі на засіданні Правління Асоціації.

Про це йшла мова під час зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із виконавчою директоркою «Бізнес в ОЕСР» Ханні Розенбаум.

Пані Розенбаум розповіла, що Асоціація тісно співпрацює із усіма комітетами та структурами в Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), впливає як голос бізнесу на її політику. Також налагоджена співпраця із такими потужними міжнародними гравцями як G20  та інші.

«Організація економічного співробітництва та розвитку долучається до дискусій щодо плану повоєнного відновлення України. Ми хочемо надати максимальну підтримку цьому процесу. У фокусі уваги – модернізація інфраструктури, міграційна політика, публічне адміністрування, бізнес-кооперація тощо», - наголосила Ханні Розенбаум.

Вона підкреслила, що Асоціація була б пошанована співпрацею із УСПП та висловила впевненість в тому, що Правління 4 жовтня в Парижі ухвалить відповідне рішення про надання діловому союзу України статусу спостерігача.

За її словами, це передбачає участь в засіданнях окремих профільних групах, висловлення своєї точки зору та багато іншого.

У свою чергу, Анатолій Кінах відзначив, що Україна зацікавлена здійснювати повоєнне відновлення економіки на сучасних європейських і світових стандартах.

«Очевидно, що це буде формат державно-приватного партнерства із залученням міжнародних донорів. Має велике значення міжнародний досвід, вивчення специфіки національних економік держав-учасниць ОСЕР, адаптація необхідних стандартів і регламентів», - переконаний лідер ділової спільноти.

Сторони домовилися про постійні комунікації, у тому числі щодо підготовки до засідання Правління  Асоціації в Парижі.    

УСПП докладатиме всіх зусиль для виконання місії та пріоритетів, зокрема щодо розвитку ділового та інвестиційного клімату в Україні на довгострокову перспективу.

(ОЕСР), (англ. Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)) — міжнародна організація, що об’єднує 38 країн світу, більшість з яких є країнами з високим доходом громадян та високим ІРЛП (індексом розвитку людського потенціалу). Штаб-квартира розміщена у Парижі (Франція).