Бізнес й влада: виклики та можливості

Facebook Поділитись
Бізнес й влада: виклики та можливості

Під такою назвою відбулась Панельна дискусія на VI Східноєвропейському бізнес-форумі, який проходить цими днями у Харкові.

Провідні міжнародні спікери  висловлювали своє бачення громадського договору між владою й бізнесом в реаліях України.

Зокрема, Едуард Набока – виконавчий директор регіонального відділення УСПП – зазначив, що бізнес чекає від влади обміркованих рішень, що прийматимуться після консультацій з бізнес-експертами та прогнозованих  результатів від нововведень.

Ярослав Романчук – Президент Асоціації українського бізнесу в Польщі, член Громадської ради при Міністерстві фінансів України – запевнив, що на глобальні процеси необхідно дивитись через призму позитиву. На його думку, в Україні сьогодні відбувається багато цікавого й перспективного. І будь-які кризи є трампліном до розвитку. 

Олександр Колесніков – керівник сектору Державної регуляторної служби України в Харківській області – підкреслив, що для ефективної взаємодії з владою бізнес повинен бути системно організованим. Якісне регулювання не можливо без активної участі організованого бізнесу.

Учасники заходу підкреслили, що податкові зміни необхідно впроваджувати після обговорення їх з профільними асоціаціями. І бізнесу й владі слід прийняти громадський договір й сумлінно його виконувати.

В той же час, за словами бізнес-експертів треба не лише оновлювати «обличчя влади», а й активно використовувати досвід професійних кадрів.