Бізнес вітає позицію Єврокомісії, яка підтримала початок переговорів про вступ України до ЄС

Facebook Поділитись
Бізнес вітає позицію Єврокомісії, яка підтримала початок переговорів про вступ України до ЄС

Єврокомісія підтримала початок переговорів про вступ України до ЄС.

Ділова громади України вітає такий довгоочікуваний прогрес у рішенні європейських партнерів та їх позитивну оцінку євроінтеграційних досягнень нашої країни.

«Україна захищає не тільки свій суверенітет та територіальну цілісність, але й цивілізаційний вибір – бути частиною європейської сім’ї, клубу економічно розвинених держав із сильною демократією. Тому європейська та євроатлантична інтеграція для нас дуже важлива», - підкреслив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

За його словами, зараз необхідно концентрувати увагу не на даті вступу, а на швидкості впровадження в усіх сферах життя стандартів ЄС. Це і верховенство права, і рівність всіх перед законом, захист приватної власності, жорстка протидія корупції, ефективність роботи чиновницького апарату і т.д.

Президент УСПП повідомив, що діловий союз активно комунікує із своїми партнерами – бізнес-асоціаціями, громадськими організаціям країн-членів ЄС з тим, щоб вони впливали на свої уряди з метою пришвидшення початку переговорів про членство України в Євросоюзі.

«Зі свого боку ми працюємо із Кабміном, парламентом, усіма сторонами соціального діалогу у напрямку зміцнення економіки України, енергетичного сектору, його синхронізації з європейським, покращення інвестиційного клімату, модернізації промисловості, перехід на стандарти НАТО в оборонному комплексі тощо. Це наше домашнє завдання, за реалізацію якого ми відповідальні та усвідомлюємо необхідність злагодженої і потужної роботи», - зазначили в УСПП.