Економічна співпраця з Латвією – це взаємовигідні інноваційні проекти

Facebook Поділитись
Економічна співпраця з Латвією – це взаємовигідні інноваційні проекти

Як надалі має розвиватися співробітництво України та Латвії  у торговельно-економічній, інвестиційній,  сільськогосподарській, транспортній  сферах, галузях  енергоефективності, енергозбереження та відновлювальних джерел енергії тощо – цьому було присвячене  нещодавнє  засідання Української частини Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва. Участь в ньому взяв перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров.

«Ділові організації України і Латвійської Республіки мають давні дружні стосунки, і така співпраця впливає на загальний рівень торгово-економічного обігу», – переконаний він.

С. Прохоров розповів про традицію спільної участі у бізнес-заходах –  виставці продовольства, напоїв, технологій харчової переробки, упаковки, обладнання, громадського харчування, готелів та ресторанів Riga Food, візитах делегацій, в тому числі –  Латвійського агентства інвестицій та розвитку LIAA в Київ, ділових форумах, в тому числі українсько-латвійському діловому форумі у сфері новітніх телекомунікаційних та цифрових технологій в 2019р.

У травні 2019 року була відновлена Латвійсько-українська рада ділового співробітництва, засновниками  якої є  УСПП та Конфедерація роботодавців Латвії (президент Віталій Гаврилов).

В тому ж році  УСПП та Міжнародна виставкова компанія BT1 (Латвія), яка є організатором виставки Riga Food, уклали Протокол про наміри, яким забезпечується надання виставкових площ та інших послуг, пов’язаних з організацією українського стенду.

УСПП постійно співпрацює із латвійською компанією Wasserkabel Baltic.ЇЇ продукція капілярні мати –  може бути вмонтовані в різну поверхню та виділяти тепло через інфрачервоне випромінювання. В головному офісі УСПП (вул. Хрещатик, 34, 3-й поверх) відкрито  презентаційну кімнату  із такою технологією. Її споживачі  – представники  бізнесу будівельної галузі, адже використання капілярних матів при спорудженні нових будинків дозволить вийти майже на нульове використання  енергії.

У  серпні 2020 року в УСПП відбулася українсько-литовсько-латвійська відеоконференція щодо впровадження інфраструктурних і енергозберігаючих інноваційних проектів на території нових об'єднаних територіальних громад.

Йшлося про реалізацію інфраструктурних проектів, проектів з енергоефективності та енергозбереження інноваційного спрямування на основі залучення провідних європейських екологічно безпечних технологій і рішень.  Організаторами заходу виступили Міністерство розвитку громад і територій України, УСПП, Латвійське агентство інвестицій та розвитку LIAA, Traidenis UAB (Литва). У конференції взяли участь представники центральних органів державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаних територіальних громад та керівники близько 300 українських компаній.

УСПП, його партнер –  Конфедерація роботодавців Латвії, Латвійсько-українська рада ділового співробітництва впроваджуватимуть і інші взаємовигідні  та інноваційні проекти, підсумував Сергій Прохоров.