Експерти обговорили механізми захисту бізнесу в податкових спорах

Facebook Поділитись
Експерти обговорили механізми захисту бізнесу в податкових спорах

Віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Юлія Дроговоз виступила на круглому столі «Верховенство права: захист бізнесу в податкових спорах», організованому Радою бізнес-омбудсмена.

У межах дискусії пані Дроговоз поділилася думками про важливість створення умов для пожвавлення ділової активності і необхідність прискорення економічного відновлення.

На переконання УСПП, цьому не сприятиме впровадження нових податків для бізнесу, що розглядається у Верховній Раді, тим паче – заднім числом (планується з 1 жовтня) та без компенсаторних заходів.

Позиція ділового союзу полягає в першочерговій потребі вирішення таких ключових проблем, як оптимізація витрат бюджету на сфери, окрім оборонної, заходи з розвитку економіки і скорочення корупції.

На круглому столі  учасники обговорили, зокрема, і проблемні кейси оскарження рішень податкових перевірок та особливостей виконання рішень Верховного Суду податковими органами. 

Нагадаємо, що УСПП налагодив системну робочу комунікацію із ДПС України та постійно ініціює робочі зустрічі із податківцями для розгляду проблемних питань бізнесу.

Якщо ви є представником малого, середнього чи великого бізнесу та стикаєтесь із безпідставними бар’єрами у фіскальній сфері – звертайтеся до УСПП uspp@uspp.org.ua.