Головне завдання нового президента – ефективний діалог з суспільством

Facebook Поділитись
Головне завдання нового президента – ефективний діалог з суспільством

 

Більш ніж переконлива перемога на виборах в президенти кандидата  Володимира Зеленського, який  набрав країною трохи більше 73 % голосів, свідчить про його величезну підтримку виборцями. Такий момент є унікальною   передумовою  консолідації суспільства, об’єднання його різних верств навколо українських національних інтересів, ідеї майбутнього відродження країни. Ми спостерігали консолідацію виборців у форматі протестного голосування –  проти системи влади, яка обурювала людей корупцією, імітацією реформ, безпрецедентним зниженням якості державного управління. Прийшов момент, коли влада – президентська вертикаль, парламент,  уряд,  політики, структуроване громадянське суспільство, весь народ України   мають відійти від протестних настроїв і сконсолідуватися ЗА – за сталий розвиток, за чесну і професійну владу, за економічне піднесення, за зростання якості життя людей. Таку думку в ефірі одного з телевізійних каналів висловив президент УСПП, член Наглядової ради форуму «Трансформація України» Анатолій Кінах.  

«На жаль, у майбутнього президента В.Зеленського немає «медового місяцю» – запасу часу, традиційних ста днів на попередній етап. Виходячи з дуже непростого стану, в якому опинилася держава – необхідність захищати   територіальну цілісність та  незалежність, соціально-економічна криза, проблема нагальної зміни кадрової політики  – він  має діяти швидко, чітко, жорстко, але справедливо,  в рамках Конституції України.  І, безумовно, його найголовніша місія  – об’єднувальна, йому належить консолідувати суспільство в напрямку творчого руху, справжніх, а не імітованих реформ, роботи заради національних інтересів, оновлення всього державного і суспільного життя. Воля, розум, творчі та організаційні сили наших співвітчизників  мають бути спрямовані в ім’я піднесення держави  Україна», – наголошує Анатолій Кінах.

Він зупинився на тому, що окремою турботою президента має стати зміцнення зворотного зв’язку з громадянським суспільством, бізнесом, народом в цілому. Лише спираючись на розуміння і підтримку людей, своїми рішеннями та вчинками щодня будуючи мости довіри, справжній лідер держави може розраховувати на реалізацію своєї програми, успіх усього, що задумано. Національний форум «Трансформація України», великі об’єднання бізнес-спільноти заявили о готовності працювати в діалозі з президентом на умовах ефективного партнерства, надіслали йому свої принципові  системні документи  – концепцію Стратегії трансформації України, Платформу економічного патріотизму, стратегію нової індустріалізації країни. Діалог влади і бізнесу має відбутися на довірчий, професійній, міцній основі.

Лідер промислової спільноти наголосив на складностях початкового періоду роботи нового президента, коли йому доведеться діяти зі старим складом парламенту та уряду. Але промисловці і підприємців розраховують на плідну роботу, мають надію, що президенту вдасться чітко та цілеспрямовано сформувати нову команду управлінців вищого рангу на принципах досвіду, фаховості, високих державницьких та моральних позиціях. Часи кадрової політики, коли призначення робилися через  особисту відданість,  партійні квоти, метушню навколо портфелів та ресурсів, мають назавжди відійти у минуле.