Інвестиції в порт Дукм – найбільший промисловий проект в Омані – стануть дуже вигідними

Facebook Поділитись
Інвестиції  в порт Дукм – найбільший промисловий проект в Омані – стануть дуже вигідними

На фото у центрі - Аль-Салені Ахмед Абдулатеф, радник президенрта УСПП з Близького Сходу

Оман пропонує ділові можливості в порту Дукм катарським інвесторам. 

Порт Дукм – це найбільший економічний проект в Султанаті Оман, що включає в себе кілька промислових, туристичних, логістичних та девелоперських об’єктів,  а також багатоцільовий порт, аеропорт, сухий док для ремонту судів, риболовецький порт і підприємство  рибної промисловості. Про це йшлося на спеціальному семінарі у столиці Катара місті Доха, в якому  взяли участь  перший заступник голови катарської торгово-промислової  палати Мохамед бен Товар Аль-кувари; комерційний директор порту Думп  Ервін Мортельманс, директор з підтримки бізнесу порту Хешам аль-Ебрахім, члени представництва УСПП в Катарі.

Керівники проекту розповіли про  інфраструктуру регіону, різні складові  проекту –  порт Дукм, сухий док, аеропорт, нафтопереробний завод,  станцію зберігання нафти тощо. Значну увагу приділили  інвестиційному клімату в регіоні, стимулам, вигодам і можливостям, які можуть отримати  інвестори.

У своєму виступі Е. Мортельманс зауважив,  що порт Дукм  є найбільшим економічним проектом в Омані, він має чудові економічні перспективи. За його словами, порт надає ряд послуг і стимулів, в тому числі 100% іноземного володіння і звільнення від податків на термін до 30 років з можливістю продовження. Спрощується  процес отримання митної візи для іноземців. Він також закликав інвесторів і представників катарських компаній вивчити можливості інвестування в порт.

Було  підкреслено  стратегічне розташування Дукма і його близькість до ринків Азії та Африки, а також до ринків Ради співробітництва країн Затоки (GCC), що обіцяє вже в найближчий час перетворити його на  економічний і інвестиційний центр регіону.

Аль-кувар наголосив,  що Катар і Оман підтримують прекрасні стосунки, зазначивши, що порт Дукм розташований в особливому і стратегічно важливому місці в регіоні –  уздовж Ормузської протоки в центрі Індійського океану і є ідеальним місцем для сусідніх ринків.

«У порт вкладено багато інвестицій приватного сектора Катару, і власники бізнесу схильні визначати різні інвестиційні можливості в порту і в економічній зоні в Дукме», – підкреслив він.

Наголошено, що палата підтримує створення торгових партнерств і економічних альянсів між бізнесменами обох країн.