Керівництво ООРУ провело зустріч з Директором офісу МОП в Україні

Facebook Поділитись
Керівництво ООРУ провело зустріч з Директором офісу МОП в Україні

Голова Об’єднання організацій роботодавців України, президент УСПП Анатолій Кінах та його заступники зустрілися із Директоркою офісу Міжнародної організації праці в Україні  пані Аїдою Ліндмаєр. 

Сторони обговорили поточну ситуацію із соціальним діалогом в Україні. Зокрема, йшлося про відновлення ефективної роботи Національної тристоронньої соціально-економічної ради. 

Роботодавці підготували низку пропозицій для Уряду і парламенту щодо підтримки бізнесу в умовах дефіциту електроенергії, висловили свої міркування в контексті формування прозорої системи бронювання фахівців на підприємствах.

ООРУ зацікавлене у впровадженні програм психосоціальної підтримки громадян України, адаптації робочих місць до потреб військовослужбовців, котрі повертаються до цивільної професії, реабілітації ветеранів війни. 

З цією метою роботодавці шукають міжнародної підтримки таких ініціатив, та вже мають низку реалізованих проєктів.

Один із них стосується підсилення економічної залученості жінок через створення системи корпоративних дитячих просторів при підприємствах. Пілотний проєкт реалізується якраз за підтримки МОП, та вже стартував у Новому Роздолі (Львівщина).

Також ООРУ підтримує галузь протезування в Україні.  Через повномасштабну війну рф проти України та обстріли ворогом цивільної інфраструктури чимало наших громадян потребують протезування. Самі вироби повинні бути максимально технологічні, і тут доцільно кооперуватися із науковими інституціями, дабараторіями країн-партнерів.

Пані Ліндмайєр висловила повну підтримку України,  а також підкреслила важливість співпраці на рівні бізнесу, роботодавців, усіх сторін соціального діалогу в цілому.

Робочі комунікації у розвиток згаданих та майбутніх проєктів будуть продовжені.