Компанія-член УСПП тестує експериментальні апарати ШВЛ

Facebook Поділитись
Компанія-член УСПП тестує експериментальні апарати ШВЛ

Виробнича компанія Vector з Харкову, яка є членом УСПП (займається виробництвом автоматизованих і роботизованих виробничих ліній, а також різних видів верстатів з числовим програмним управлінням), вирішила направити свої сили і інтелектуальний потенціал на виробництво апаратів медичного призначення. У тому числі і апаратів ШВЛ (штучної вентиляції легенів). За 3  дні тут спроектований і створений прототип апарату ШВЛ, що має  широкі можливості налаштування і впровадження всіх необхідних параметрів для життєзабезпечення пацієнтів у важкому стані. Наразі апарати тестують і консультуються із фахівцями.

В місяць  компанія, за  словами генерального директора С.Голубкина, може поставляти до 4 тис. вже поліпшених та  протестованих  апаратів.  

«Ми так само займаємося розробкою інших,  не менш важливих медичних апаратів та  інструментів. Зараз потребуємо фінансування розробок, для того, щоб закрити нестачу в лікарнях України подібних апаратів і зробити їх більш доступними. Це значно зекономить як і бюджет країни, так і грошову гуманітарну допомогу від волонтерів та інших фондів. Наша  компанія готова створити додатково до 500 робочих місць при належному фінансуванні і підтримці з боку як держави так, і приватних інвесторів», – зазначають у "Векторі".