Київський гість – Даніел Фрід

Facebook Поділитись
Київський гість – Даніел Фрід

На запрошення Національного  Форуму «Трансформація України» (НФТУ) Львів та Київ відвідав  відомий американський політик, дипломат з багаторічним стажем, радник двох президентів США, автор санкційної політики щодо Росії Даніел Фрід. Сьогодні він зустрівся з представниками Наглядової ради НФТУ.

Він наголосив, що під час цьогорічних виборів українці підтвердили вибір на користь Європи і європейських стандартів.  Демократичний світ сподівається незабаром побачити в Україні сильні незалежні інституції, як урядові, так і неурядові; практичне втілення верховенства права; швидке економічне зростання, яке може стимулювати сучасні інституції та вільне підприємництво. Сутність тих досягнень, за які бореться Україна – внутрішні реформи, демократична система з вільним ринком і верховенством права.

«Незважаючи на певні події, коріння яких походять із внутрішньої політичної ситуації в США, політика США стосовно України керувалась і продовжує керуватися вибором українського народу. Підтримка України в Адміністрації і Конгресі США залишається потужною і надається обома партіями. США продовжать допомагати Україні протистояти агресії Росії», – наголосив Даніел Фрід.

Він підкреслив, що світ чекає від нашої держави  рух тим шляхом, який вона проголосила: демократія, національна трансформація і членство у неподільному західному світі.

На зустрічі відбулася змістовна дискусія щодо мінського процесу, можливості будапештського формату, більш ефективного проведення економічних та соціально-політичних реформ в країні, налагодження дієвого діалогу громадянського суспільства та влади.

Пізніше американський дипломат виступив з лекцією «Українські
можливості та американські завдання» в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Відбулася також презентація його нової  книги «Сполучені Штати та Центральна Європа в Американському Столітті».