Китайські інвестори шукають в Україні інфраструктурні та ІТ проекти

Facebook Поділитись
Китайські інвестори шукають в Україні інфраструктурні та ІТ проекти

Інвестори із Китаю готові розширити свою присутність в Україні, а також працювати в кооперації. Окрім іншого, зацікавлені в секторах інфраструктури, нерухомості та ІТ-технологій. Відтак, звернулися до УСПП із проханням підібрати потенційні проекти та партнерів в Україні.

Про це йшлося на зустрічі президента УСПП Анатолія Кінаха із представниками Китайської асоціації підприємств.

Китайська делегація представлена 10 інвесторами із різних галузей, серед яких директори компаній  Shandog Kunlun Road and Bridge Engineering Co., Ltd., Zhuhai Henglong Real Estate Co., Ltd., Tongling Huacheng та ін.

Сама ж Китайська асоціація підприємств є комплексною платформою  для інтеграції ресурсів, створена економістами, експертами із управління та відомими підприємцями.

Нагадаємо, український та китайський бізнес має перманентні комунікації, у тому числі – завдяки меморандуму між УСПП та ГО «Українсько-китайська торгова асоціація». Так, український бізнес вже став учасником відомої інвестиційної виставки CIFIT, яка традиційно щорічно проходить у вересні в місті Сямінь.

Президент УСПП подякував партнерам за інтерес в розвитку торговельно-економічних зв’язків із Україною та зазначив, що вітчизняні ділові кола мають чимало пропозицій спільних проектів.

 «Поле для реалізації інвестиційних проектів насправді дуже широке. Передусім, це інфраструктура,  сфера енергозбереження, утилізації побутових відходів тощо», - зазначив Анатолій Кінах.

Поза тим, вітчизняний бізнес може запропонувати партнерам і вигідні проекти в транспортному машинобудуванні, авіабудуванні, ракетно-космічній сфері тощо.

Відтак, сторони домовились про обмін діловою інформацією. УСПП посприяє знаходженню проектів для інвестицій в Україні та може консультувати в ході реалізації останніх.